• Landsdækkende bytteservice
  • Fragt fra kr. 29,-
Studenterfest

Så skal studenterhuerne fejres!

Tjekliste og tips til et festligt studentergilde



Det er et festligt indslag i trafikken, når årets studenter kører højt syngende, råbende og glade forbi med deres nye studenterhuer på hovedet. Måske har du allerede hørt eller set de første studentervogne og vinket eller dyttet dem tillykke.


Traditionen med at få hue på efter den sidste eksamen har eksisteret i Danmark siden 1850. Og traditionen med at huerne skal fejres med en god fest i huset eller haven lever heldigvis i bedste velgående. Nu skal du bare tjekke, at du er klar og har det hele til studentergildet, hvis det er hos dig.



Velkommen i partyteltet eller havepavillonen


Hvor meget telt, er der plads til? Frem med målebåndet for at måle græsplænen eller terrassen op. Vi har både ottekantede og firkantede partytelte i alle størrelser (op til 6-12 meter!). Siddepladser skal der selvfølgelig også være nok af. Suppler med ekstra stole til festen og udendørs borde til spisende gæster, gaver, drikkevarer og eventuelt en flot buffet.


De velkendte og alsidige 3x3 m hvide havepavilloner, kan være et godt supplement. Både til stående gæster og som overdækning til borde med velkomstdrinks, smålækkerier og buffet. En grøn pavillon kan også pynte i haven efter studentergildet.  


TIP: Hvis du vil undgå at græsplænen eller andre dele af haven bliver alt for medtaget, kan du lægge et trægulv eller en sti af kompositfliser der let klikkes sammen uden brug af værktøj.



Studenterhuer kan fejres i alle farver


Uanset om familie, venner og klassekammerater skal være i telt i haven eller om festen starter inde i huset, er der en vigtig festregel, når de nye studenter skal fejres: Gæsterne skal modtages af en eksplosion af festlige farver på bordene og gerne allerede ved indgangen.


Pynt op til studentergildet med de traditionelle farver:



Sæt ekstra farver på festen:

​​​​​​​


TIP: Skal festballonerne kunne svæve selv? Helium til balloner.



Spørgsmål og svar om studentergilde og studenterfest


Hvordan holder man et studentergilde – og hvem skal med?  

Det mest almindelige er at invitere familie, nære venner og studentens venner med. Du kan også invitere gode naboer med, de opdager jo nok alligevel, at der fest i gaden. De fleste studentergilder er uformelle, måske med en buffet, gang i grillen, fadøl eller andre tag-selv-drikkevarer. Man kan også sagtens holde et mere formelt arrangement, hvis studenten har mest lyst til det.


Hvem giver en rose til studenten – og hvornår?

Familie, venner og kærester kan give en langstilket rød rose til studenten, når den sidste eksamen er vel overstået og studenterhuen sat på hovedet. Rosen kan gives alene eller sammen med en studentergave. Nogle steder skelnes mellem røde roser til de almene gymnasier og blå roser til handelsgymnasier.


​​​​​​​Hvad er en god gave til en student?

Der er ingen faste regler for, hvad en god studentergave er. Men en afsluttet studentereksamen og studenterhue på hovedet markerer både en flot præstation og begyndelsen på et nyt kapitel af ungdomslivet. En gave kan f.eks. være noget praktisk, hvis du ved at studenten har rejseplaner eller måske snart skal flytte hjemmefra. Det kan også være en mere personlig gave med en særlig betydning, f.eks. et ur eller et smykke med gravering.


HUSK: Altid lave priser! Og overraskende stort udvalg


Udover festlig pynt, telte, balloner og klapstole har vi mange andre ting til studenterfest i hus og have. F.eks. ekstra glas, haveborde, party-coolere, lyskæder, solcellelamper og loungemøbler.      

Alt til festen

Find festartiklerne til din fest
Se kataloget her
Alt til festen