• Landsdækkende bytteservice
  • Fragt fra kr. 29,-
Græsplæne

Sådan får du en flot ny græsplæne

Så plæneklipper eller robotplæneklipper kan komme ud at køre


Hvornår kan man så sin nye græsplæne? Det er bedst at anlægge græsplæne i foråret eller i efteråret. Forår, når de lune temperaturer er stabile og jorden er tøet helt op efter vinteren. Det giver frøene mulighed for at spire og slå rod før de varme og tørre sommermåneder.


Er du mere til at anlægge græsplæne i efteråret, kan du også sagtens gøre det. Når temperaturen begynder at falde, er der stadig tid til, at frøene kan slå rod og vokse, før vinteren sætter ind.


Køligt og fugtigt vejr i både forår og efterår er generelt godt vejr til spiring af græsfrø.


Hvordan anlægger man en græsplæne?


Forberedelsen til græsplænen er vigtig. Start med at fjerne ukrudt, sten, grene og andre genstande fra den del af haven, hvor du vil anlægge græsplænen. Jævn derefter overfladen, først med en god rive og så med havetromle.


Når du har et pænt jævnt og fast område, er du klar til næste trin: Jordforbedring. Det er vigtigt at forbedre jorden ved at tilføre den nødvendige næring, så du får en sund og grøn græsplæne. Brug plænedress, topdress og/eller næringsberiget muld, inden du spreder græsfrø. Eller bland det med græsfrøene og spred det hele på samme tid.


Vælg de rigtige græsfrø


En græsplæne er ikke bare en græsplæne, for græsfrø er ikke bare græsfrø. Både når du anlægger en helt ny plæne, inddrager et ekstra stykke af haven til græs eller reparerer huller og ‘døde områder’ i den eksisterende græsplæne, er det afgørende for et godt resultat, at du vælger den rigtige slags frø.  
Såning af græsfrø – sådan gør du


Spred frøene jævnt over jorden. Hvis du er ved at anlægge en stor græsplæne, er det en rigtig god ide at bruge en gødningsspreder. Brug til sidst en rive til at dække græsfrøene let med jord. Og så er det bare at vente. Og vande. Hold jorden fugtig, men ikke for våd. Vand jævnligt, men undgå at oversvømme området, hvor din nye græsplæne skal spire og gro. Brug en havesprinkler eller andre vandingsartikler.


Hvornår må man slå en ny græsplæne?


Når din nye græsplæne er 7-10 cm høj, kan du slå den for første gang med plæneklipper - eller lade din robotplæneklipper køre sin første tur. Klip ikke mere end 1/3 af græssets højde. Når græsplænen er godt i gro, kan du klippe den ned til en højde på 3-4 cm.


Skal jeg rive det afklippede græs sammen?


Lad bare korte græsstrå ligge, de holder på fugten og fungerer som naturgødning. Lag af lange afklippede græsstrå kvæler derimod græsset nedenunder, så dem bør du fjerne.


TIP: Hvordan fjerner man mos fra græsplænen? Brug en effektiv mosfjerner/vertikalskærer og brug regelmæssigt plænegødning, der styrker græsplanterne og gør det sværere for mos og ukrudt at komme til.   


HUSK: Altid lave priser! Og overraskende stort udvalg


Udover robotplæneklippere, havetromler, græsfrø, plænegødning og river har vi blandt andet også havemøbler, højbede, parasoller, lækre loungemøbler, pavilloner, partytelte og mange andre ting til haven.