• Landsdækkende bytteservice
  • Fragt fra kr. 44,-
QuickGuide til indendørsmaling

QuickGuide til indendørs maling

Tips og tricks til forberedelse, nyttigt tilbehør og god maling

Der kan være mange gode grunde til at kaste sig ud i et indendørs maleprojekt. Måske trænger vægge og lofter bare, måske flytter I lidt rundt, måske vil det klæde den nye sofa eller et andet møbel med et farveskift. Her får du gode råd til forberedelsen, før du maler. Og til hvilket tilbehør og hjælpemidler der gør arbejdet lettere og resultatet pænere.


Underlaget skal være jævnt og klar til at male på

Jævne vægge og lofter giver et flot og langtidsholdbart resultat. Derfor skal du spartle eller dække huller og revner, før du går i gang med pensler og maling. Der er forskellige typer af spartelmasse. Underlaget og størrelsen af ujævnheder har betydning for, hvilken metode og materiale, der er bedst.Husk spartler og pudsebræt, hvis du ikke har det i forvejen.


Grundig rengøring betaler sig

Når fladen, du skal male er jævn, skal den gøres ren. Fjern også rester af gammel maling. Ny maling sidder kun ordentligt fast på en ren overflade uden løse malingrester. Brug grundrens til at fjerne smuds, fedt og andre urenheder fra beton, vinyl, metal og tidligere malede overflader. Brug trærens, hvis du skal male på træ.


Tip: De praktiske Quick’N’Clean rengøringssvampe er gode til mindre flader. En skuresvamp med håndtag er god til større flader.


Opsætning af glasvæv eller filt

Hvis du ikke vil have rå eller tapetserede vægge, kan du sætte filt eller glasvæv op, før du maler. For begge materialer gælder, at de styrker overfladen, gør den lettere at male på og at du skal starte med forankringsgrunder. Glasvæv er det stærkeste og giver en ru overflade med struktur, som dog kan mindskes/fjernes med vævfylder. Filt giver en glattere overflade, et lidt mere moderne udtryk og er nemmere at sætte op.


Tip: Materialet Cover It er lidt af en problemknuser, hvis overfladen er meget porøs eller der sidder gammelt væv i forvejen.


Og SÅ skal der males!


GOD ARBEJDSLYST.


HUSK: Altid lave priser! Og overraskende stort udvalg

Udover spartelmasse, træfiller, rengøringssvampe, filt, glasvæv og alle slags maling har vi mange andre nyttige ting til dit næste indendørs projekt. F.eks. tætningslister, fugemasse og fugepistoler, spraymaling og arbejdslamper.Indendørsmaling katalog