• Landsdækkende bytteservice
  • Fragt fra kr. 29,-
billede

QuickGuide til udendørs maling

Tips og tricks til et godt resultat med de rigtige materialer


Sommeren er et godt tidspunkt til at male udendørs. Især hvis det er dit træværk, der trænger til en skønhedskur med kærlig hånd og et nyt dække af maling eller træbeskyttelse. Træ skal nemlig være tørt, når du maler på det. Ellers kan malingen ikke sidde ordentligt fast. Det kan godt være, det ser fint ud, de første par måneder, hvis du har malet på vådt træværk. Men du kommer temmelig sikkert til at male det hele forfra næste sommer.


Tjek om træværket er tørt nok til at blive malet

Hvis du vil være sikker på, at træet du planlægger at male, er tørt nok, kan du bruge en fugtmåler. Hvis træværket skal være klar til at blive malet, skal måleren vise en restfugt på omkring 20%. Og husk: Mal aldrig på råddent træ, det lukker bare råd og fugt inde. Råddent træ skal skiftes ud.


Grundig rengøring betaler sig

Selve malingen er den sjoveste del af arbejdet, men det kan altså godt betale sig at gøre træet ordentligt rent, før du maler. Og at fjerne rester af gammel maling. Den nye maling sidder kun ordentligt fast på en ren overflade uden løse malingrester. Du kan normalt gøre træværket rent med en blanding af vand og almindeligt rengøringsmiddel. Brug grundrens, hvis overfladen er meget beskidt og en praktisk Quick’N’Clean rengøringssvamp til mindre flader.


Til større flader, fx en veranda, er det bedre at bruge trævask. Eller, hvis det er dine betonfliser, som trænger til en tur: Højeffektiv flise-rens. Du kan i øvrigt også male fliserne, når de er rene. Her skal du bruge den specialudviklede StonePrimer og derefter StoneColor flisemaling.


Og SÅ skal der males!​​​​​​​​​​​​​​

  • Dæk af med malertape og afdækningspap/måtte/plast. Og få nu bare dækket ordentligt af fra starten. Det er nærmest umuligt at undgå ærgerlige dryp og dråber.  
  • Pensler med ergonomisk skaft sikrer, at du ikke bliver for hurtigt træt i hånden og armen. Vores Schuster-pensler kan bruges til alle typer maling og træbeskyttelse.
  • Hvis du maler på råt træ, der ikke har været behandlet før, skal du bruge grunder. Grundingsolie hvis træet skal oliebehandles. Grundmaling hvis træet skal have træbeskyttelse.


Transparent eller heldækkende?

Træolie er gennemsigtigt og fremhæver træets naturlige struktur. Vælg fx universal træolie eller ædeltræsolie til teak. Du kan også male med oliebaseret tyktflydende transparent træbeskyttelse.


Hvis du vil dække træværket helt og selv bestemme farven kan du bruge Color Superdækkende træbeskyttelse. Det er godt til farveskift og beskytter desuden træet mod skimmelsvamp. Du kan også vælge den hybrid/oliebaserede Decora træbeskyttelse som giver en effektiv beskyttelse mod vind og vejr (og i øvrigt fås som både heldækkende og transparent.)


GOD ARBEJDSLYST.


HUSK: Altid lave priser! Og overraskende stort udvalg

Udover træbeskyttelse, træolie, pensler og afdækning har vi mange andre ting til udendørs maling, rengøring og vedligeholdelse. Fx tagrens og husvask, hegnsmaling med ekstra god evne til indtrængning, store og små malerruller og Hammerite metalmaling som du kan male direkte på rust med.

Se hele udvalget her