• Landsdækkende bytteservice
 • Fragt fra kr. 29,-
Advents- og julelysdekorationer

Sådan laver du flotte adventskranse og juledekorationer

Se her hvordan du skaber den helt rigtige julestemning med adventskransen og kalenderlyset


Hvad skal man bruge til juledekorationer? Og hvordan laver man en smuk adventskrans? December er en mørk tid, så lys skal der til. En smuk juledekoration, f.eks. med kalenderlys, og en stemningsfuld adventskrans er en sikker vej til den gode indendørs julestemning. Her får du inspiration til adventskransen og guide med indkøbsliste til nemme juledekorationer i forskellig stil.


Køb en adventskrans der kan pyntes igen og igen 

Hvis du vil pynte adventskransen selv, er der flere gode løsninger:


Pynt selv adventskransen med naturlige grankviste, mos og kogler, dekorationsbær, dekorationsæbler, guldspray eller sølvspray. Og HUSK at 1. søndag i advent 2022 allerede er den 27. november.    


TIP: I stedet for en adventskrans af gran, som bliver smidt ud efter hver jul, kan du bruge en adventskrans med LED-lys, der er lige til at hænge op år efter år. Eller en praktisk adventskrans til fyrfadslys.  


Kalenderlysdekoration med oasis  

Sådan laver du selv juledekorationen:


 1. Læg en oasisblok i blød. Den skal være helt dækket af vand.
 2. Find en vase med større diameter end lyset og skær oasisblokken til, så den passer i vasen. Blokken må gerne stikke 3-5 cm op over vasens kant, så du kan fastgøre pynt fra siderne.
 3. Hvis lyset ikke har metaltråde (til fastgørelse i oasis) i bunden, kan du selv lave dem af kraftig ståltråd, som du eventuelt kan varme op, så de er nemmere at stikke ind i lysets bund.
 4. Sæt lyset fast i midten af oasisblokken.
 5. Dæk hele blokken med mos. Hvis du laver ‘klemmer’ af små stykker U-formede ståltråd, sidder mosset bedre fast. Fuldend dekorationen med et par dekorative svampe.          


Du skal (udover, spand, vase og ståltråd) bruge:  

billede

TIP: Nem juledekoration som børn kan være med til at lave - aflang dekoration, f.eks. til vindueskarmen, med dekorationsfad, grangrene med pynt, LED-lys, dekorationssvampe, kogler og kviste.

Juledekoration med guld og glimmer


Sådan laver du selv juledekorationen:  

 1. Brug et rundt fad.  
 2. Rul/pres et stykke dekorations-ler ud, så det passer i fadets bund.  
 3. Sæt et eller flere bloklys, hvor du synes de skal stå.
 4. Klip grangrene i mindre stykker og stik dem skråt/udadvendt ned i leret. Start inde fra lysene og bevæg dig udad i cirkler.
 5. Giv kogler, stjerner og kviste guldspray. Læg dem på en avis eller et stort stykke pap/stof. Spray på den ene side, lad tingene tørre, vend og spray på den anden side. Fuldend dekorationen med din guldpynt.        


Du skal (udover et bundt gran) bruge:  


billede

HUSK: Altid lave priser! Og overraskende stort udvalg  

Udover alt til adventskranse og juledekorationer 2022 har vi også julefigurer, lyskæder til batteri, gør-det-selv DIY julepynt, granguirlander med lys, juletræskæder (indendørs/udendørs) og rigtig mange andre juleting.