• Landsdækkende bytteservice
  • Fragt fra kr. 29,-

Juletræspynt, julekugler og juletræstæpper

Ingen jul uden et juletræ og intet juletræ uden juletræspynt. Gør din jul uforglemmelig med vores smukke udvalg af juletræspynt. Fra traditionelle julekugler til skinnende julestjerner og dekorationer i alle former og farver. Vi har alt, hvad du behøver for at pynte det perfekte juletræ.

Læs mere
produkter

FAQ – ofte stillede spørgsmål

  1. Hvad skal der sidde i toppen af juletræet?
    Tidligere satte man en engel i toppen af juletræet som symboliserede englene i Betlehem ved Jesus fødsel. Senere har det været kutyme at placere en stork eller nisser i toppen. Storken er et symbol på frugtbarhed og var en tydelig reference til Jesus fødsel. I dag er det oftest en stjerne der pryder toppen af juletræet. Topstjernen refererer til Betlehemsstjernen der bebudede Jesus fødsel.
  2. Hvor stammer traditionen med at pynte juletræ fra?
    Traditionen med at tage juletræer indenfor og pynte dem har sin oprindelse tilbage til 1500-tallet. I Danmark har vi taget traditionen til os fra Tyskland, hvor juletræsskikken blev mere og mere udbredt i løbet af 1800-tallet. Det første pyntede juletræ i Danmark skulle efter sigende være hos Familien Lehmann i København. Det skulle have vakt stor opsigt og blev mest set som et halv-tosset påfund. Vi skal helt frem til 1 verdenskrig før skikken med pyntede juletræ var udbredt i det meste af Danmark.

Juletræspynt - Gode råd når du skal pynte juletræet

Der er heldigvis ingen faste regler for hvordan du skal pynte dit juletræ. Du kan blot lade din kreativitet og personlige smag guide dig. Oftest vil juletræslysene være det bærende element når du skal pynte juletræ og derfor er det praktisk at starte med juletræslysene. Det kan give en god effekt hvis du ikke kun placerer lysene yderst på grenene, men også placerer nogle lidt dybere. Det er også en god ide, hvis du beslutter dig for et overordnet tema eller farvevalg, så juletræspynten fremstår sammenhængende. Herefter er det bare at pynte løs med røde, hvide og grønne julekugler, julestokke og julehjerter og naturligvis topstjernen øverst oppe.

Juletræsfod og juletræstæppe – det er altså en god ide!

Det giver næsten sig selv – det er ikke nemt at få et juletræ til at stå oprejst uden hjælp fra en juletræsfod. Den rette juletræsfod sikrer at juletræet står sikkert og stabilt. Jo større juletræ, jo mere fordelagtigt vil det være at vælge en juletræsfod med vand. Et juletræstæppe er først og fremmest et praktisk produkt. Juletræstæppet beskytter dit gulv mod ridser og snavs fra juletræet, og gør oprydningen og rengøringen mere overkommelig, når julen er ovre. Du kan også bruge juletræstæppet til at skjule ledninger fra juletræsbelysningen, hvis du fx bruger lyskæder, eller din topstjerne er med lys.

Overvejer du om du skal have et kunstigt juletræ i år, så kan vi måske hjælpe dig lidt på vej med beslutningen. Se udvalget og de mange fordele ved et kunstigt juletræ her.

Kig også forbi kategorien med elektriske og levende juletræslys, når du skal i gang med juleforberedelserne.