• Landsdækkende bytteservice
 • Fragt fra kr. 29,-
Tjeklister og tips til din næste rengøring

Kør-selv i vinterferien

Gør bilen ferieklar – se tjeklisten her


Kør-selv-ferie, f.eks. skitur i vinterferien eller andre vinteraktiviteter, betyder ofte, at bilen skal køre i længere tid og flere kilometer end til hverdag. Derfor er det ekstra vigtigt at tjekke, at bilen er i god ferieform. Også selvom den ikke skal køre flere tusinde kilometer.


Her får du tjeklisten til bilen før kør-selv-ferien. Vi har også samlet en række gode råd om sikkerhed. Og en liste over de rejsedokumenter, du skal huske at have med.


Tjeklisten til kør-selv-ferien

Giv bilen et serviceeftersyn så den er ferieklar. Slå op i bilens instruktionsbog, hvis du er tvivl om noget undervejs.


Tjek alle bilens lygter

Tjek at alle lygter på den bil, du skal have med på kør-selv-ferie, virker. Det er vigtigt for både din og andres sikkerhed, at du kan se og selv bliver set i trafikken. Det er en god ide at have et par ekstra autopærer med på turen, så du ikke skal til at lede efter de rigtige.


Tjek oliestanden på bilen

 • Løft oliepinden op og tjek at olieniveauet er mellem min. og max.
 • Vent til bilen har stået stille i 10-15 minutter, så får du en mere nøjagtig måling.
 • Husk også at tjekke for olie undervejs på kør-selv-turen.


Tag evt. din egen motorolie med på turen, hvis du skulle få brug for at fylde på undervejs.


Tjek udsynet – rene ruder på turen:

 • Puds ruderne med vinduesrens både inde og ude, før du skal afsted. Et godt udsyn er også et spørgsmål om sikkerhed.
 • Fyld op med sprinklervæske, så du altid kan rense forruden under kørslen. Hav eventuelt en ekstra dunk eller pose med i bilen.
 • Kontroller at vinduesviskerne er i god stand, f.eks. at gummiet ikke er sidder løst eller har revner. Skift ud med nye viskerblade, hvis det ser ud til at være nødvendigt.


Tjek dækmønster og dæktryk

Tjek dækmønsterets dybde. Den lovpligtige dybde er 1,6 mm, men det er godt for sikkerheden (bilens vejgreb og bremseevne), hvis mønsteret er mindst 3 mm dybt.


Tjek at bilens dæktryk er som anbefalet. Brug en dæktryksmåler på en tankstation og husk også at tjekke reservehjulet. Oplysninger om korrekt dæktryk står ofte på brændstofdækslet, og ellers kan du finde det i instruktionsbogen.


TIP: Børn med i bilen? Se udvalget af autostole, selepuder og bord til iPad her.


Powerbank - løb ikke tør for strøm på kør-selv-ferien

En powerbank (eller nogle stykker) er rigtig gode at have med på enhver kør-selv-ferie. Det vil du, og dem du rejser med, blive rigtig glad for at have husket, hvis I løber tør for strøm langt fra den nærmeste opladningsmulighed.


Så husk powerbank (gerne en pr. passager). De er ekstra god at have med, hvis du kører elbil, så alle mobiler og andre enheder ikke suger strøm fra bilens batteri.


Er det lovpligtigt at have advarselstrekant og refleksvest i bilen?

I mange lande, er en advarselstrekant obligatorisk udstyr til bilen. Det samme gælder sikkerhedsvest og brandslukker.


Se hvilke regler for bilens udstyr på kør-selv-ferien, der gælder i forskellige lande: Oversigt over sikkerhedsregler i europæiske lande.


Altid smart at have med på kør-selv-ferienTIP: Mangler du andet til bilen, kan du se på autoudstyr her.


Hvilke papirer skal man have i bilen i udlandet?

Hvad skal man have med ved kørsel i udlandet? Når du planlægger og forbereder kør-selv-ferien i udlandet, er der en række dokumenter, du skal huske at have med. Tjek i god tid, at du har det hele, og at alle dokumenter er gyldige i hele ferieperioden. Der kan være ventetid, hvis du skal have nye dokumenter.


 • Kørekort. Fysiske kørekort på alle, der skal køre bilen. Kørekort-appen kan kun bruges i Danmark og er ikke gyldig i udlandet.
 • Bilens originale registreringsattest. Du behøver kun at have attestens første del med på din kør-selv-ferie. Undtagelse: Hvis den bil, du har med på kør-selv-ferie er indregistreret før 5. december 2005, skal du medbringe hele den originale attest. Har du brug en ny registreringsattest: Bestil ny registreringsattest her.


Vigtige rejsedokumenter til bilens passagerer

 • Pas. Også til børnene. Tjek i god tid at alle pas er gyldige. Skal du have udstedt eller fornyet pas foregår det på borger.dk: Ansøg om eller forny dansk pas her.
 • Det blå sygesikringskort. Giver ret til sundhedsydelser på samme vilkår som borgerne i det land, du er på ferie i. Kortet gælder i EU, Island, Norge, Liechtenstein og Schweiz. Læs mere og bestil på borger.dk: Det blå EU-sygesikringskort.


HUSK: Altid lave priser! Og overraskende stort udvalg.