• Landsdækkende bytteservice
  • Fragt fra kr. 29,-
Hjemmetræning - kom i form

I form hjemme hos dig selv

Kender du de tre former for effektiv motion?


Hvad kan jeg træne hjemme? Det er nemt: Lige hvad du har lyst til – bare du har det rigtige træningsudstyr.


Det kan f.eks. være et godt løbebånd, en god motionscykel, en effektiv romaskine eller et par fleksible håndvægte/kettlebells.


Er hjemmetræning effektivt?

Hjemmetræning kan sagtens være effektivt. Især hvis du er opmærksom på, at motion ikke bare handler om at kunne løbe en masse kilometer uden at blive alt for forpustet.


Alle voksne bør være fysisk aktive mindst en halv time hver dag. Det betyder ikke, at du behøver at kaste dig ud i en halv times daglig spurt, krævende vægtløftning eller avanceret yoga. Mindre kan sagtens gøre det. Det vigtigste er at komme godt i gang. Og at huske, at ‘god form’ omfatter alle de tre motionsformer: Kondition, smidighed og styrke.


Hvad gør motion for kroppen?

Der er mange gode grunde til at være i god form. Motion hver dag øger din livskvalitet, fordi en krop i bevægelse forbedrer den fysiske sundhed og giver dig en følelse af velvære. Også når du slapper af efter træningen. Daglig motion forebygger desuden livsstilssygdomme, som f.eks. type 2-diabetes og hjerte-kar-sygdomme.


Hvor meget motion skal man lave?

Sundhedsstyrelsen ændrede i 2023 sine anbefalinger for fysisk aktivitet, så styrketræning nu er kommet mere i fokus. Større muskelmasse øger nemlig forbrændingen, og det modvirker overvægt. Tidligere handlede de officielle anbefalinger til motion mest om kredsløb og at have en god kondition.

​​​

Styrketræning - hvor meget og hvordan?

  • Anbefalingen til voksne er at styrketræne mindst to gange om ugen – børn og unge tre gange om ugen.

  • Du bør lave øvelser, der styrker de store muskelgrupper – arme, ben, baller og mave.

  • Du kan styrketræne ved brug af kroppens egen vægt eller med vægte.


Udstyr til styrketræning hjemme


TIP: Boksning er sjov og effektiv hjemmetræning, som gavner kondition, balance, motorik og styrker musklerne. Se boksesække her.


Konditionstræning

Din kondition er et udtryk for, hvor effektivt musklerne udnytter ilt til kroppens produktion af energi. Konditionstræning er godt for dine lunger, hjertet, blodkar og muskler. Hvis du træner din kondition, f.eks. ved at tage en løbetur (eller en gåtur, hvor du går hurtigt) et par gange om ugen, kan du komme i form på ret kort tid. Men så skal du selvfølgelig fortsætte med træningen, for at holde den gode effekt ved lige.


Træningsudstyr og fitnessudstyr - bedre kondition


Træning af smidighed

Smidighed er et udtryk for, hvor elastiske dine muskler og sener er. Det har betydning for, hvor meget dine led kan bevæge sig. Smidighed forhindrer generende spændinger og muskelsmerter. En af de gode ting ved smidighedstræning er, at det er meget fleksibelt: Træn når og hvor det lige passer ind i dit dagsprogram. Start f.eks. dagen med nogle strækøvelser eller et kort yogapas, og gør det til en god vane at lave pausegymnastik et par gange i løbet af dagen. Også når du er hjemme.


Træningsudstyr - øget smidighed


HUSK: Overraskende stort udvalg – til ALTID LAVE PRISER!    


Træningsudstyr

Motionsmaskiner