• Landsdækkende bytteservice
 • Fragt fra kr. 29,-
Gør bilen klar til kør-selv

Vinterferie – gør bilen klar til kør-selv

Hvad skal jeg have med på kør-selv-ferie i vinterferien? Se tjeklisten her


Vinterferie er lig med skiferie for mange. Og for en del er vinterferien også bilferie. At køre sydpå eller nordpå til et kendt eller ukendt skiparadis i egen bil kan være en både praktisk og billigere løsning. Desuden giver kør-selv-ferien en god fleksibilitet, når I er fremme og har bilen med.


Følg tjeklisten til kør-selv-vinterferien her. Så er du, de andre passagerer og bilen godt forberedt. Der er både ting, der kan tjekkes hjemmefra, og udstyr det er vigtigt at have med. Det skulle jo helst være en sikker og hyggelig tur for alle. Både på veje og løjper.


Fornuftigt ‘vintertøj’ til bilen når I skal på kør-selv-vinterferie

 • Bilbatteri der er opladet og velfungerende. Få det eventuelt testet før I tager afsted.
 • Motorolie fyldt op og ekstra med for en sikkerheds skyld.
 • Autopærer et par ekstra med, så du hurtigt selv kan skifte.
 • Sprinklervæske fyldt op og tag ekstra med. Regn med at bruge mere end til hverdag på en kør-selv-vinterferie.
 • Isfjerner fjerner is fra bilruderne hurtigt og effektivt.
 • Isskraber.
 • Vinduesviskere/viskerblade et ekstra sæt eller to. Rigtigt vinterferievejr kan være hårdt ved viskerne.


TIP: Skal hunden eller katten med på vinterferie? Find transportbur eller hundebur til bilen.


Husk sikkerhedsudstyret til vinterferien

Hvis uheldet skulle være ude... Det er aldrig rart at tænke på, at der kan ske færdselsuheld eller andre uheld med bilen, når I er på kør-selv-bilferie i vinterferien. Men hvis du først står midt i det, vil du være glad for at have huske de nødvendige ting som førstehjælp og andet sikkerhedsudstyr:


Det kan du tjekke hjemmefra før kør-selv-vinterferien

 • Indrejseregler. Tjek på forhånd om der er særlige regler, man skal være opmærksom på som bilist i vinterferien i de lande I kører igennem eller skal opholde jer i. Det kan f.eks. være krav om test, vaccination eller coronapas.
 • Regler for vinterdæk. I Tyskland er vinterdæk påbudt ved lov, når der er risiko for sne- og isglatte veje. I Sverige skal bilen have vinterdæk fra december til marts, i Østrig november til 15. april. I Norge anbefales vinterdæk i de bjergrige områder. Reglerne er forskellige i de forskellige lande. Prøv at google landets navn + vinterdæk.
 • Snekæder - hvad er reglerne? Er der også forskellige regler for. I Norge f.eks., skal der være snekæder i bilen, hvis totalvægten er over 3500 kr. Tjek det ved at google landets navn + snekæder.
 • Vejret. Hent en vejrapp til mobilen, hvis du ikke allerede har en. DMI har f.eks. en app, der virker til både Google Android og iOS/iPhone. Læg områderne, I skal køre igennem ind som bookmarks, på app’en. Så kan du hurtigt tjekke vejret og modtage eventuelle varsler.


TIP: Væk med både sne og is. En kombineret snekost/isskraber klarer begge dele.


HUSK: Altid lave priser! Og overraskende stort udvalg

Udover viskerblade, batterier, motorolie, førstehjælps-kit og sprinklervæske har vi også autostole, donkraft, cykelholdere og meget andet til bilen.

Autotilbehør

Find udstyret du skal bruge
Læs kataloget her
Autotilbehør