• Landsdækkende bytteservice
  • Fragt fra kr. 29,-
Alt til gaveindpakning

Gaveindpakning – ideer og gode tip

Sådan kan du pakke dine julegaver flot ind


En personligt indpakket gave er ekstra rar at få og give. Flot julegavepapir hjælper dig selvfølgelig et godt stykke af vejen, men der er også andre måder at gribe gaveindpakningen an på. Især hvis du synes, det er vigtigt, at modtageren tydeligt kan se på indpakningen, at gaven er fra dig – altså uden at læse det på kortet.


Tjeklisten til julens gaveindpakningHer får du gode ideer til forskellige typer af gaveindpakning. Og blandt andet svar på spørgsmål som: Hvordan pakker man en meget stor gave ind? Og – hvorfor hedder de små aflange til-og-fra-kort egentlig manillamærker?      


Ideer til flot og personlig indpakning af julegaver


  • Brug ugeblade, magasiner, aviser og stof. Gamle aviser og glittede magasiner som indpakningspapir er miljøvenlig indpakning og giver gode muligheder for at sætte et unikt og personligt præg på gaverne. Bruger du avispapir, kan du selv tilføje farver, mønstre og ord. Køb en god kreakasse – så har du både tusser, oliekridt og farveblyanter at muntre dig med. Hvis du bruger glittede, farverige magasiner og blade til at pakke ind i, så prøv dig lidt frem. Forskellige store billeder kan give din julegave forskellige udtryk. Udklippede stofstykker (f.eks. fra duge, viskestykker eller tøj, du ikke skal bruge mere) kan også bruges til indpakning. Hvis du googler “Furoshiki gaveindpakning” - kan du finde guider til, hvordan du pakker flot ind i stof.  • Tænk alternativt før du vælger indpakning. Måske behøver du slet ikke papir, når du skal pakke årets julegaver ind. Indpakning af dine gaver går jo sådan set bare ud på, at modtageren ikke umiddelbart skal kunne se, hvad gaven indeholder. Du kan bruge gaveæsker eller foldeæsker. Kalenderposer (som du så bare lader være at sætte datoer på) er også fin indpakning. De kraftige og robuste postæsker er gode til gaver, der let kan gå i stykker og skal beskyttes.    


Hvorfor hedder det manillamærker?

Manillamærker har fået deres navn fra manillapapir, som er fremstillet af fibre fra Manila-hampeplanten i Filippinerne. Manila er i øvrigt også navnet på Filippinernes hovedstad. Det kraftige og holdbare mærker blev oprindeligt bundet fast på sække og pakker med handelsvarer, der skulle sendes fra et sted til et andet. I dag bliver betegnelsen manillamærker brugt bredt om den type til-og-fra-kort, der minder om de oprindelige mærker. Også selvom de ikke er lavet af det oprindelige manillapapir.


Hvordan pakker man en stor gave ind?

At pakke meget store gaver ind kan være lidt af en udfordring. Mål gavens længde, bredde og højde for at vurdere, hvor meget indpakningspapir du har brug for. Måske skal du bruge mere end én rulle. Stil gaven på indpakningspapiret og prøv at folde/holde papiret omkring, det der skal pakkes ind (for at tjekke, at det kan nå) før du taper fast det første sted. Sørg for, at papiret er så stramt og glat som muligt, før du taper resten fast. Brug eventuelt to aflange stykker indpakningspapir. Rul første det ene hele vejen rundt om pakken og fastgør. Drej pakken 90 grader og gør det samme med papirstykke to.  


Du kan også bruge en julemandssæk eller, hvis det passer til gaven, kan en smart genvej være at pakke ind i en stor papirsæk eller en stor plastsæk. Den skal bare dekoreres med lidt julestemning, bånd og julepynt.     


TIP: Hvis der også skal være en julegave til kæledyret under træet:


HUSK: Vi har et overraskende stort udvalg – til ALTID LAVE PRISER!     

Nemmere bagning og madlavning