Kul og briketter

Find kul og briketter til grillen her hos Harald Nyborg. Vi har sammensat et udvalg af alt det nødvendige til at fyre op under grillen; herunder diverse former for grilltilbehør/grilludtstyr såsom kul og briketter. Vi forhandler blandt andet grillkul- og briketter fra Baker Grill, som virker til både kuglegrillen, bordkuglegrillen og øvrige typer grill, der garanterer dig succes med optændingen. Brændværdien på kul og briketter er ofte høj, hvilket gør denne type grilltilbehør yderst effektiv til optænding.

Læs mere

FAQ – ofte stillede spørgsmål

  1. Hvad er forskellen på grillkul og grillbriketter?
    Grillkul er let at arbejde med og optændingen foregår hurtigt og nemt. Grillkul brænder dog hurtigere ud end grillbriketter, og man skal dermed bruge mere kul. Grillbriketter er længere tid om at varme op til den rette temperatur, men de brænder til gengæld længe og stabilt.
  2. Hvordan tænder jeg op i grillen med hhv. grillkul og grillbriketter?
    Med grillkul tænder du blot direkte op i grillen ved at placere kullet i en bunke, tilføje et par tændposer og stryge en tændstik. Ved benyttelse af grillbriketter bør du omvendt bruge en grillstarter. Fyld passende med grillbriketter i grillstarteren, læg optændingsblokke under grillstarterens rist og antænd. Når grillbriketterne gløder, fordeles de i bunden af grillen.

Vi har kul og briketter med høj brændværdi

Kul og briketters brændværdi er ofte høj. Det vil sige, at der frigives en stor mængde energi – til glæde for dig, da du får en meget effektiv optænding til kuglegrillen, bordkuglegrillen og andre slags grill. Men skal du mon vælge kul eller briketter? Det kan jo være, at det er denne sommer, hvor du skal afholde grillaften for første gang. Måske er du bare kommet i tvivl, efter flere år med mad fra egen grill. Vi hjælper dig selvfølgelig gerne på vej: Som hovedregel fungerer grillkul godt til kød som bøffer og pølser samt grøntsager og stykker med fisk. Kullene giver en røget smag, er hurtige at tænde og bliver meget varme.

Grillbriketter er til de store kødstykker

Når du har inviteret et større selskab til grillhygge på terassen, er det oplagt at servere en stor og lækker steg, som for eksempel oksesteg eller flæskesteg. Til det formål er grillbriketterne rigtig gode. De brænder nemlig længe og giver en jævn varme. Husk i øvrigt at både briketter og kul skal have en askegrå farve, før du begynder at grille. Husk også, at du finder vores varer i forskellige mængder, så du kan tilpasse dit køb efter hvor meget du har tænkt dig at grille samt dine muligheder for at transportere kullene eller briketterne hjem. God appetit!