Kul og briketter

Hos Harald Nyborg finder du alt det nødvendige til effektiv optænding af kulgrill, bordkuglegrill og øvrige grilltyper. Se det store udvalg af kul og briketter med høj brændværdi her.

Læs mere
Filtrér søgning
Pris
Brand
  • (3)
  • (1)
  • (2)
  • (1)
Vis kun varer på lager
produkter
Du har set 7 af 7 total
Du har set 7 af 7

FAQ – ofte stillede spørgsmål

  1. Hvad er forskellen på grillkul og grillbriketter?
    Grillkul er lette at arbejde med og optændingen går hurtigt og nemt. Grillkul brænder dog hurtigere ud end grillbriketter, og du kan dermed få brug for mere kul. Grillbriketter er længere tid om at varme op til den rette temperatur, men de brænder til gengæld længe og stabilt.
  2. Hvordan tænder jeg op i grillen med hhv. grillkul og grillbriketter?
    Du kan bruge grillkul i en grillstarter. Når du fylder grillstarteren med kul og antænder den, vil varmen og flammerne fra tændvæsken antænde kullene og få dem til at gløde. Når kullene er glødende og dækket af et lag af hvid aske, kan du hælde dem ud i din grill og begynde at grille. Hvis du tænder op med grillbriketter, bør du også bruge en grillstarter. Fyld passende med grillbriketter i grillstarteren, læg optændingsblokke under grillstarterens rist og antænd. Når grillbriketterne gløder, fordeles de i bunden af grillen.

Kul og briketter med høj brændværdi

Kul og briketters brændværdi er ofte høj. Det vil sige, at der frigives en stor mængde energi – til glæde for dig, da du får en meget effektiv optænding til kulgrillen, bordkuglegrillen og andre slags grill. Når du har inviteret et større selskab til grillhygge på terrassen, er det oplagt at servere en stor og lækker steg. Til det formål er grillbriketterne rigtig gode. De brænder nemlig længe og giver en jævn varme. Som hovedregel fungerer grillkul godt til kød som bøffer og pølser samt grøntsager og stykker med fisk. Kullene giver en røget smag, er hurtige at tænde og bliver meget varme. Husk at både briketter og kul skal have en askegrå farve, før du begynder at grille.

Find opbevaring til brændsel og aske her.