Cykelhjelme

Hos Harald Nyborg finder du cykelhjelme til både børn og voksne, så hele familien kan passe godt på hovedet. Du finder cykelhjelmen med sportspræget design og svedabsorberende skumpuder, samt flotte modeller til børn, som kan gøre det lidt sjovere at køre med cykelhjelm.

Læs mere
produkter
Du har set 14 af 14 total
Du har set 14 af 14

FAQ – ofte stillede spørgsmål

  1. Er cykelhjelm lovpligtig?
    I Danmark er det ikke lovpligtigt at bære cykelhjelm for cyklister, men det anbefales af sikkerhedsmæssige årsager. Det er en god idé at bære en cykelhjelm for at mindske risikoen for alvorlige hovedskader, hvis du er uheldig og styrter på din cykel.
  2. Hvilken cykelhjelm skal jeg købe?
    Der er flere overvejelser, du bør gøre dig, når du skal købe cykelhjelm, såsom sikkerhed, pasform, materiale og ventilation. Din hjelm skal være designet til at beskytte dit hoved mod skader i tilfælde af en ulykke. Kig efter CE-mærket, som betyder, at hjelmen overholder de europæiske sikkerhedsstandarder. Det er desuden vigtigt, at hjelmen passer korrekt til det hoved, der skal bære den. Mål derfor hovedet inden du vælger størrelse på hjelmen. Cykelhjelmen skal være lavet af et materiale, der gør den let og behagelig at have på og hjelmen skal have god mulighed for ventilation, så du ikke overopheder. Husk også at vælge en hjelm du synes er pæn - så er du mere tilbøjelig til at bruge den.

Skift cykelhjelmen efter ulykke og slag

Cykelhjelme bør udskiftes efter en ulykke eller hvis hjelmen har fået et hårdt slag. Selvom hjelmen ikke har synlige skader, kan det være, at den indvendige beskyttelse er blevet beskadiget, og hjelmen vil derfor ikke kunne beskytte hovedet effektivt i tilfælde af en fremtidig ulykke. Derudover anbefales det også at udskifte en cykelhjelm, hvis den er mere end fem år gammel, selvom den ikke har været involveret i en ulykke eller modtaget nogen slag. Dette skyldes, at hjelmens materiale gradvist kan bryde ned over tid, og beskyttelsesevnen bliver mindre. Det er også en god idé at kontrollere cykelhjelmen regelmæssigt for eventuelle synlige tegn på skader, såsom revner eller buler, og udskifte hjelmen, hvis der er nogen tegn på skade.

Hvis du er på udkig efter mere sikkerhedsudstyr til cykel, kan du finde vores store udvalg af cykellygter og reflekser her.