• Landsdækkende bytteservice
 • Fragt fra kr. 29,-

Elhøvle

Arbejder du meget med træ, så er en elhøvl et uundværligt værktøj. Med en elhøvl er det hurtigt og let at afrette og udjævne træoverflader, skabe elegante faser, eller tilpasse træets tykkelse med stor nøjagtighed.

Læs mere
Filtrér søgning
Pris
Brand
 • (1)
 • (1)
Energikilde
 • (1)
Spænding (V)
 • (1)
Serie til mærke
 • (1)
Vis kun varer på lager
produkter
Du har set 3 af 3 total
Du har set 3 af 3

FAQ – ofte stillede spørgsmål

 1. Hvad kan en elhøvl?
  En elhøvl, også kendt som en elektrisk høvl, fungerer stort set ligesom som traditionel manuel høvl. Den er blot tilsat mekanisk kraft, der gør arbejdet lettere.
 2. Hvad bruges en elhøvl til?
  Du kan med fordel bruge en elhøvl til en lang række opgaver som fx afrette, forme og glatte træoverflader. Har du en dør der binder, eller en ru træoverflade du ønsker skal være glat, så vil opgaven hurtigt være løst med en elhøvl.

Høvl eller elhøvl – her er fordelene ved elhøvlen

Den begrænsede vægt, kombineret med den mekaniske kraft, gør elhøvlen til et værktøj der både er nem at betjene og kun kræver en beskeden kraft hos brugeren. Derudover er elhøvlen hurtigere og du opnår nemmere en høj præcision i høvlearbejdet, set i forhold til en manuel høvl. De mange indstillingsmuligheder gør det nemmere at opnå en ensartet høvling over hele træ-emnets overflade.

Har du en dør der binder, så kan elhøvlen være en del af løsningen

Der kan være mange årsager til at en dør binder og der er også forskellige løsninger lige fra smøring og stramning af dørhængslerne til brugen af dørringe. Hvis træet har udvidet sig, så døren rammer dørkarmen, er det muligt at den bedste løsning er at høvle døren. For at reducere risikoen for at høvle for meget af døren, så er det en god ide at holde døren ind mod karmen, så det er tydeligt hvor døren rammer karmen. I denne position afmærker du på døren, hvilket stykke der skal høvles væk. Og så er det ellers blot af med døren og i gang med elhøvlen. Når først høvlen har gjort arbejdet, så er der ingen vej tilbage. Det kan derfor være en god ide at høvle lidt ad gangen, selv om det kræver at døren skal af og på et par gange.

Hvordan høvles en bordplade med elhøvl?

Har din bordplade fået skader eller er blevet misfarvet så kan det være nødvendigt af høvle noget af bordpladen for at give den et nyt og flot udseende. Det vil være et krævende arbejde med en traditionel høvl, hvorfor du vil få stor gavn af en elhøvl.

Start med at placere bordpladen sikkert på arbejdsbænken eller på en plan overflade, hvor du kan arbejde bekvemt og sikkert. Husk også sikkerhedsbrillerne, høreværn og eventuelt støvmaske. Herefter justerer du elhøvlens dybdeindstilling, så den kun fjerner et tyndt lag træ ad gangen. Start med en lille dybdeindstilling og juster efter behov. Du kan eventuelt øve dig på et andet stykke træ for at få en fornemmelse for værktøjet, og hvor meget du høvler af. Start med at høvle langs en af kanterne af bordpladen. Hold elhøvlen vandret og hold et jævnt tryk på bordpladen. Skub elhøvlen i en jævn bevægelse hen over overfladen, og sørg for at overlappe hver pas for at undgå dybe spor.

Gentag processen, indtil du har høvlet hele bordpladen. Arbejd i retning mod træets korn for de bedste resultater. Efter høvling, undersøg bordpladen for eventuelle ujævnheder, hak eller spor. Hvis der er områder, der kræver mere opmærksomhed, kan du gentage høvlingen på disse områder. Når du er tilfreds med resultatet, skal du sørge for at fjerne eventuelt træstøv og sikre dig, at bordpladen er ren og klar til yderligere bearbejdning eller finish.