• Landsdækkende bytteservice
 • Fragt fra kr. 29,-

Stiksave

Arbejder du meget med træ, og har brug for at save kurver eller skrå snit, så vil en stiksav ofte være det foretrukne valg. Men stiksaven er et alsidigt værktøj og med de rigtige klinger kan den fx også skære i metal, glasfiber, gips og laminat.

Læs mere
Filtrér søgning
Pris
Brand
 • (2)
 • (2)
 • (2)
Energikilde
 • (3)
 • (1)
Spænding (V)
 • (1)
 • (1)
Serie til mærke
 • (1)
 • (1)
 • (1)
Vis kun varer på lager
produkter
Du har set 7 af 7 total
Du har set 7 af 7

FAQ – ofte stillede spørgsmål

 1. Hvad kan man bruge en stiksav til?
  Med en stiksav kan du udføre en lang række saveopgaver. Udover at kunne save almindelige lige snit, så er stiksaven specielt velegnet til mere detaljerede snit. Den smalle klinge gør det muligt at save præcise kurver selv om pladsen er trang. Med den rigtige klinge kan stiksaven desuden skære igennem en bred vifte af materialer som fx træ, metal, glasfiber, plast, gips, keramikfliser og laminater.
 2. Hvorfor saver stiksaven skævt?
  Selv om stiksavens primære styrke ligger i evnen til at lave kurvesnit så kan den også let skære helt lige snit. Hvis du oplever at snittet bliver skævt kan det skyldtes flere forhold. Er du for utålmodig og forsøger at presse stiksaven frem for hurtigt så kan det give et skævt snit. Det er vigtigt at lade stiksaven gøre arbejdet. Sker der slet ikke noget, så tjek at pendulfunktionen er slået til. Pendulfunktionen fører klingen frem og tilbage mens klingen kører op og ned. Forkert valg af klinge eller uskarp klinge kan være anden årsag. En sidste mulighed kan være at du forsøger at save i et materiale der overstiger stiksavens kapacitet.

Bosch stiksav med batteri

En stiksav med batteri, også kaldet en ledningsfri stiksav eller akku stiksav, kan være at foretrække afhængigt af, hvor du skal bruge stiksaven. En batteridrevet stiksav er naturligvis det oplagte valg, hvis der ikke er en strømkilde i nærheden. Så undgår du nødvendigheden af forlængerledninger og kabeltromler. Fravalget af ledningen gør også arbejdet med stiksaven lettere, da det er nemmere at flyttet stiksaven rundt i forskellige vinkler. Det øger komforten og ikke mindst præcisionen i savearbejdet. Med en batteridrevet stiksav er der heller ikke nogen ledning, du kan risikere at snuble i eller at komme til at skære over. Vores batteridrevet stiksav er en del af vores Power For All Alliance produkter og deler batteri med flere andre produkter.

Stiksavens ekstra funktioner

Når du skal vælge stiksav, så er der en række ekstra funktioner som du kan overveje til at gøre det nemmere for dig at udføre det ønskede arbejde. De fleste stiksave har en pendulfunktion der driver stiksaven frem i et passende tempo. Pendulfunktionen fungerer således, at den trækker klingen tilbage, når klingen bevæger sig nedad og skubber klingen frem når klingen bevæger sig opad. Det får stiksaven at save hurtigere og reducerer samtidig sliddet på klingen. Nogle modeller har mulighed for at tilkoble støvsuger, så spåner suges væk fra saveområdet, mens du saver. Det gør det nemmere at se præcist hvor du saver. Flere modeller har også en lampe til at oplyse savelinjen, eller laser til at angive en savelinje, der ikke forsvinder under spånerne når du saver. Begge dele er med til at gøre det nemmere at skære præcis. En af forudsætningen for et godt resultat er valget af korrekt stiksavsklinge. Du kan finde vores udvalg af kvalitets stiksavsklinger her. Vælger du en stiksav med batteri og har brug for et ekstra batteri, så kan du finde vores udvalg af batterier og opladere til elværktøj her. Vores batteridrevne stiksav er også en del af power for all alliancen, hvilket betyder, at du kan benytte samme batteri til en række forskellige batteridrevne værktøjer, på tværs af forskellige brands.