Gyngestativer, sandkasser, rutsjebaner og legetårne

Som børnefamilie er der ikke noget bedre, end at gøre haven til et eventyrligt sted for de små med fysisk leg og inspirerende leg. Herunder finder du vores udvalg af udendørs legeredskaber som fx gyngestativer, sandkasser, rutsjebaner og legetårne m.m.

Læs mere
Filtrér søgning
Pris
Produkttype
 • (1)
Brand
 • (6)
 • (7)
 • (25)
Vis kun varer på lager
produkter
Du har set 36 af 54 total
Du har set 36 af 54
Vis de næste 18 produkter

FAQ – ofte stillede spørgsmål

 1. Hvordan sætter man et gyngestativ fast?
  Der er generelt 2 muligheder for at fastgøre et gyngestativ. Den tunge løsning er at grave gyngestativets stolper ned i jorden. Den nemmere løsning er at fastgøre gyngestativet med jordankre. Hvorvidt det er nødvendigt at grave gyngestativet ned, afhænger af størrelsen på gyngestativet, og hvor store børn der benytter det. Du bør først og fremmest følge brugsanvisningen for det specifikke gyngestativ, for at sikre at løsningen du vælger, er sikker. Jorden, som et jordanker eller stolperne skal graves ned i, er også en faktor. Er jorden meget løs kan det være en fordel at støbe cement rundt om enten jordankeret eller gyngestativets stolper.
 2. Hvor skal sandkassen stå?
  Den bedste placering for en sandkasse er et sted, hvor du kan holde den under opsyn, når børnene benytter sandkassen. Det vil også være en fordel at placere sandkasse et sted, hvor børnene ikke bliver genereret at direkte sol midt på dagen, eller alternativt sætte en parasol eller et solsejl op. For at gøre sandkassen så indbydende som muligt, bør du undlade at placere sandkassen under et træ, da pollen, grene og andet nedfald kan gøre sandet mindre indbydende.
 3. Hvor højt må et legetårn være?
  Den generelle regel er, at hvis legetårnet er mere end 2,5 m højt, så skal det placeres min 2,5 meter fra skel. Der kan derudover være regler der gælder specifik for den kommune du bor i. Udover gældende regler så kan der være en ide at tage en snak med eventuelle naboer, før et større legetårn sættes op. I nogle tilfælde kan en lille ændring af placeringen af legetårnet betyde en stor forskel for eventuelle naboer. Fx i forhold udsigt og eventuelle gener hvis der er direkte kig til legetårnet.

Gyngestativ med eller uden rutsjebane

Hvis du spørger ungerne, så er svaret nok meget klart. De vil altid vælge et gyngestativ med rutsjebane. Et gyngestativ med rutsjebane er naturligvis større end et gyngestativ og kræver også mere plads omkring sig. Det ekstra element med rutsjebanen gør også, at gyngestativet samlet set ser mere indbydende ud for børnene, da det stimulerer lysten til flere forskellige type lege. Jo flere elementer der kobles på gyngestativet jo større er sandsynligheden for, at det bliver omdrejningspunkt for flere lege, og vil være attraktiv for børnene i en længere periode. Et gyngestativ med rutsjebane gør det også muligt for flere børn at lege sammen.

Sandkasse med låg

Der er mange fordele ved at vælge en sandkasse med låg. For det første er det nemt at gemme legetøjet væk og lukke låget, så det ser mere ryddeligt ud når sandkassen ikke benyttes. Men der er også både praktiske og hygiejniske fordele. Vælger du en sandkasse med låg er det meget nemmere at holde sandet fri for blade og grene. Men vigtigst er, at du ikke risikere at sandet bliver forurenet af fugleafføring eller at katten bruger sandkassen som kattebakke.

Legetårn – Gynger, rutsjebane og sandkasse på samme tid

Med et legetårn til haven kan du skabe et helt område, hvor børnene kan lege frit. De mange legeelementer som et legetårn kan bestå af, stimulerer børnene lyst til at lege sammen og længe. De fleste legetårne inkluderer gynger og rutsjebane, og nogle har også en sandkasse, der typisk er placereret i skygge under selve legetårnet. Et legetårn fungerer også fint i samspil med andre legeredskaber. Har du en hængehule, er det muligt at skifte en af gyngerne ud med hængehulen en periode. Det samme er muligt med en rebstige eller gymnastikringe. 

Se også vores kategori med seje trampoliner, hvis du er på udkig efter flere varer, der stimulerer børnenes motorik og fysiske udfoldelser.