• Landsdækkende bytteservice
  • Fragt fra kr. 29,-

Hækkesakse

Her finder du vores udvalg af forskellige typer hækkesakse, til hækklipning og trimning af buske. Hækkesaksen er mest velegnet til mindre hække og buske. Ved større opgaver anbefaler vi en hækkeklipper til hækklipningen eller til trimningen af buske.

Læs mere
Filtrér søgning
Brand
  • (1)
Farve
  • (1)
  • (1)
  • (1)
Vis kun varer på lager
produkter
Du har set 1 af 1 total
Du har set 1 af 1

FAQ – ofte stillede spørgsmål

  1. Hvordan sliber man en hækkesaks?
    Start med at rengøre hækkesaksen. Bagefter sliber du med en mellemfin fladfil. Slibningen skal ske med lange jævne bevægelser, på begge sider af skæret. Efter slibningen kan du med fordel give hækkesaksen lidt olie, for at forhindre rust og reducere friktion. Når du er færdig med hækklipningen, er det altid en god ide at rengøre hækkesaksen og give den lidt olie. Til sidst bør du opbevare hækkesaksen, så den ikke får fugt. Find den rigtige fil blandt vores sortiment af file og raspesæt.

Der er fordele ved skarp og vedligeholdt hækkesaks

En hækkesaks kan med fordel slibes en gang imellem, for at forlænge dens levetid, og for at gøre hækklipningen mindre anstrengende. Når du klipper med en skarp hækkesaks, bliver snittet mere rent. Et rent snit øger sandsynligheden for hurtigere og bedre sårheling af planten, og reducerer samtidig risikoen for sygdomme i planten.

Hækkesaks eller hækkeklipper

En hækkesaks er et manuelt redskab, i modsætning til hækkeklipperen som typisk enten er elektrisk eller batteridrevet. Hækkesaksen finder derfor bedst anvendelse ved klipning af mindre hække, trimning af mindre buske, og klipning af mindre grene. Generelt kan man sige, at jo et mindre område der skal klippes eller trimmes, og jo tyndere grenene er, jo mere taler det for en hækkesaks frem for en hækkeklipper.