• Landsdækkende bytteservice
  • Fragt fra kr. 29,-

Espalierer

Hvis du har et ønske om at skabe et mere frodigt og eksklusivt udtryk i din have, vil du helt sikkert have gavn af en espalier. Det er nemlig en nem og praktisk måde at få løftet dine blomster på og kan anvendes af alle, uanset hvor grønne fingre man har. Hos Harald Nyborg fører vi et bredt udvalg af espalier, som egner sig til støtte af mange forskellige blomster og klatreplanter. De har altså både en praktisk funktion og fungerer samtidigt som et dekorativt element i haven. Husk også at købe blomsterfrø til dem.

Læs mere
produkter
Du har set 3 af 3 total
Du har set 3 af 3

FAQ – ofte stillede spørgsmål

  1. Hvad er et espalier?
    Espalier er den gartneriske og gamle landbrugspraksis med at kontrollere træagtig plantevækst til produktion af frugt ved at beskære og binde grene til en ramme.
  2. Hvordan ser et espalier ud?
    Planter er ofte formet i formelle mønstre, fladt mod en struktur såsom en mur, hegn eller espalier bygget i metal.

Indret din have med en flot espalier eller pergola i træ eller metal

Hvis din have trænger til en lille opgradering, kan du nemt pynte den med flotte slyngplanter, klatrende blomster eller buske op ad en espalier, pergola eller havebue. Foruden at give dine blomster den helt rette støtte, får en espalier også det absolut bedste frem i planterne, fordi de kan få lov til at vokse sig høje og smukke. Hos Harald Nyborg forhandler vi modeller i mange forskellige former og materialer, så du selv kan sætte dit personlige præg på havens udtryk. Mange vælger typisk at købe dem i træ, da det giver det mest naturlige look, men vi forhandler også af stål, der er mere vedligeholdelsesfrie. Se eksempelvis nærmere på vores fritstående rosenbue, som kan pynte flot enten i haven, på terrassen eller i havegangen.


Skab små rum i en stor have

Hvis du har en stor eller meget bred have, kan du nemt indrette den i flere små rum ved brug af espalier. Den firkantede tremmekonstruktion fungerer nemlig nærmest som en flot grøn væg. Hertil er slyngplanten klematis særligt velegnet, fordi den har en lang og smuk blomstring, som rigtig kan få lov til at udfolde sig på espalier. Nogle af væggene kan du endda gøre spiselige, ved at plante frugttræer som eksempelvis brombær og vinranker, som begge indeholder klatrende egenskaber, og dermed egner sig særligt godt til anvendelse på espalier. Du kan også placere det foran dit drivhus, så du får en flottere indgang dertil.