• Landsdækkende bytteservice
  • Fragt fra kr. 29,-

Bænkslibere og vådslibere

Her finder du vores udvalg af bænkslibere og vådslibere. Begge typer er effektive maskiner til slibning, formtilpasning, polering og reparationer, fx når du skal vedligeholde dit værktøj, så det altid er i topform. Maskinerne er også velegnede til efterbearbejdning af træ- og metalemner.

Læs mere
produkter
Du har set 3 af 3 total
Du har set 3 af 3

FAQ – ofte stillede spørgsmål

  1. Hvad er en bænksliber?
    En bænksliber er et alsidigt slibeværktøj, der typisk bruges til mere robust slibearbejde, såsom fjernelse af rust og grater samt formning og retning af kanter på træ- og metalemner. Bænksliberen leverer også et effektivt slibearbejde når det kommer til slibning af værktøjer. Bænksliberen har en høj rotationshastighed, hvilket gør den til et oplagt valg, hvis du ønsker et hurtigt resultat og ved grovere arbejde. Kræver opgaven mere præcision, så vil vådsliberen ofte være et mere oplagt valg.
  2. Hvad er en vådsliber?
    Vådsliberen er, ligesom bænksliberen, et alsidigt slibeværktøj. Vådsliberen opererer typisk med en lavere rotationshastighed, i forhold til bænksliberen. Derudover anvender vådsliberen vand til at smøre og afkøle emnet med. Disse 2 forskelle gør, at du med vådsliberen kan slibe mere nænsomt og præcist, og samtidig reduceres risikoen for overophedning af emnet.

Bænksliber – sikkerhed og varmeudvikling

Ved brug af bænksliberen er der 2 forhold du bør være opmærksom på i forhold til sikkerhed og varmeudvikling. Først og fremmest skal du beskytte dig selv mod flyvende partikler og gnister ved at benytte sikkerhedsbriller. Støjniveauet kan også være relativt højt, hvorfor det vil være en god ide også at benytte høreværn. Du bør også sikre dig at bænksliberen er fastgjort ordentligt til dit arbejdsbord, og sidst men ikke mindst, så bør du fjerne brandbare væsker og materialer. Da bænksliberen har en høj rotationshastighed og ikke har vandafkøling, som vådsliberen, kan emnet du sliber blive meget varmt. Bliver emnet alt for varmt kan det ødelægge hærdningen.

Slibning af knive og stemmejern

Er dine knive eller stemmejern blevet sløve, vil du med fordel kunne bruge vådsliberen til at slibe dem med. Vådsliberen er velegnet til at slibe knive og stemmejern grundet den relative lave rotationshastighed og tilførslen af vand. Dette gør slibningen tilstrækkelig skånsomt til ikke at skade dine knive eller stemmejern. Tilførslen af vand holder temperaturen nede, hvilket reducerer risikoen for skade på hærdningen. Er du ikke fuldt udrustet med de nødvendige værnemidler, for at kunne udføre slibeopgaver forsvarligt, så kig forbi kategorien med sikkerhedsbriller og høreværn.