• Landsdækkende bytteservice
 • Fragt fra kr. 29,-

Spader

I denne kategori finder du vores udvalg af spader. En god robust spade er uundværlig, når der skal graves huller i jorden til plantning af fx træer og buske. Spaden er ligeledes det oplagte valg, når jorden skal løsnes, for at skabe bedre arbejdsforhold for rødderne.

Læs mere
Filtrér søgning
Pris
Brand
 • (8)
 • (1)
Farve
 • (1)
Materiale
 • (2)
 • (1)
 • (3)
 • (7)
 • (5)
Vis kun varer på lager
produkter
Du har set 10 af 10 total
Du har set 10 af 10

FAQ – ofte stillede spørgsmål

 1. Hvad er en drænspade?
  En drænspade har et langt, smalt blad og skinne, der giver drænspaden ekstra styrke. Skaftet er typisk også længere end på en almindelig havespade. Disse egenskaber gør drænspaden velegnet til at grave dybe og smalle huller med. Fx når du skal plante træer og buske, grave bambus op eller lægge drænrør.

Løsn jorden med spaden og får bedre jordforhold

Der er flere gode argumenter for at løsne jorden i din have. Er jorden hård og kompakt, vil rødderne have sværere ved at trænge igennem jorden og voksne. Samtidig forbedrer du dræningen af jorden. Døjer du med næringsfattig jord, vil du også få glæde af at løsne jorden og blande det med organisk materiale, som kompost eller gødning. På denne måde kan for du få en god, løs og næringsrig jord, til gavn for planter og buske.Jorden er et følsomt økosystem bestående af blandt andet regnorme, bakterier og svampe. Disse dyr og små organismer trives bedst under helt bestemte vilkår, og det kan du risikere at ødelægge ved at grave dybt og vende jorden helt omkring. Det bedste resultat vil du derfor få, hvis du nøjes med at løsne jorden med spaden, i stedet for at vende jorden. Regnorme er gode nyttedyr i din have, og vigtige i forhold til at opnå gode jordforhold. Deres gange har en drænende effekt på jorden og skaber ventilation. Derudover trækker de organisk materiale, som fx blade og plantestængler, med ned i gangene og omdanner det til næringsstoffer. Mange regnorme er derfor et godt tegn på en næringsrig og sund jord. Det kan derfor være en god ide at sikre at regnormenes køleskab er fyldt op. Det gør du ved, at der altid er tilstrækkelig føde for regnormene på jordoverfladen, fx i form af blade.  

Har jorden mange rødder, så skal du bruge en spidsspade

Den væsentligste forskel på en spidsspade og en almindelig havespade er bladets form. Som navnet antyder, er bladet på spidsspaden spidst. Det gør denne type spade velegnet, når du skal grave i jord med mange rødder, eller hvis du skal grave i græstørv.

Hvis du overvejer at lægge dræn, så finder du her vores udvalg af produkter til afvanding og dræn i haven eller indkørslen.