• Landsdækkende bytteservice
  • Fragt fra kr. 29,-

Skuffejern

Skuffejernet er et af dine stærkeste våben i kampen mod ukrudtet. Det er et særdeles effektivt haveredskab til at fjerne ukrudt på større arealer med, og kan fx bruges i blomsterbede, havegange og på grusstier.

Læs mere
Filtrér søgning
Pris
Brand
  • (3)
Farve
  • (1)
Materiale
  • (1)
  • (2)
  • (2)
  • (1)
Vis kun varer på lager
produkter
Du har set 3 af 3 total
Du har set 3 af 3

Gode råd til kampen mod ukrudtet

Synes du også at kampen mod ukrudtet kan virke tidskrævende og næsten uendeligt? Så er du ikke alene, men der findes heldigvis gode muligheder for at reducere omfanget, og gøre det mere overskueligt. Jo mere tid og energi du lægger i ukrudtsbekæmpelse i det tidligere forår, jo nemmere slipper du resten af året. Allerede i marts måned, når ukrudtet begynder at vise sig, er det tid til at komme i gang. I det tidlige forår er rodnettet mindre udviklet, og derfor er ukrudtet nemmere at få op. Ukrudt blomstrer og sætter frø, ligesom alle andre planter, og derfor er det smart at fjerne ukrudtet inden det blomstrer. Det er også en god ide at fjerne ukrudt når jorden er fugtigt, fx en dag eller 2 dage efter et regnvejr. Den fugtige jord er blødere, hvorfor det er nemmere at trække ukrudtet op med rødderne.  

Skuffejernet – ukrudtets fjende nummer 1

Et skuffejern har et langt skaft og har enten et skarpt blad forrest eller er med dobbeltskær. Du bruger derfor skuffejernet oprejst og skubber det frem og tilbage, uden at skulle løfte jorden. Begge dele gør arbejdet mindre anstrengende, og derfor er skuffejernet også velegnet til større arealer. Vælger du en dag, hvor jorden er blød, så vil de skarpe blade nemt skære gennem jorden, og enten underskære ukrudtet, eller rive ukrudtet løs, så det kan samles op. Når du underskærer ukrudtet, så ødelægges rødderne. Det vil enten får rødderne til at dø, eller hæmme den fremtidige vækst. Skuffejernet kan med andre ord efterlade levende rødder. Hvis ukrudtet er flerårigt ukrudt, vil de efterladte levende rødder, i nogle tilfælde leve videre og danne nye ukrudtsplanter. Hvis du jævnligt underskærer ukrudtet, hæmmer du vækstbetingelserne og måske dør planten. Hvis ikke, så skal du have ukrudtsplanten op med rødderne.

Vidste du i øvrigt.....

At hvis du har arealer med grus eller småsten, så vil du kunne reducere mængden af ukrudt blot ved at rive jævnligt. Du kan finde river, løvriver og haveriver her. At ukrudt på flisebelagte områder, som fliseterrasser og indkørsel, skal omlægges hurtigere, hvis du ikke bekæmper ukrudtet. Ukrudtet ødelægger fugerne, som gør at vand nemmere trænger ned i det bærende og stabiliserende lag af stabilgrus. Dermed risikerer du at det stabiliserende lag vaskes væk, med ujævne fliser som konsekvens. Får ukrudtet lov til at vokse, så kan deres rødder alene også forårsage ujævne fliser. Du kan finde vores udvalg af fliserensere og fugerensere her.