Cykelværktøj

Skal du skifte dæk, stramme egerne eller udføre anden reparation eller pleje af din cykel? I kategorien her finder du et bredt udvalg af gedigent specialværktøj til at løse de fleste opgaver.

Læs mere
Filtrér søgning
Pris
Brand
 • (3)
 • (4)
 • (2)
Farve
 • (1)
 • (1)
 • (2)
Materiale
 • (2)
 • (2)
 • (1)
 • (1)
 • (3)
Vis kun varer på lager
produkter
Du har set 9 af 9 total
Du har set 9 af 9

FAQ – ofte stillede spørgsmål

 1. Hvordan bruger man en kæderenser?
  En kæderenser bruges til at rense og smøre cykelkæden. Fyld kæderenseren med rensemiddel til kæder. Fastgør kæderenseren på kæden ved at placere kæden på de to tandhjul, der er fastgjort til renseren. Drej pedalerne, så kæden trækker igennem kæderenserens børster og rengøringsmidlet. Gentag processen flere gange, indtil kæden er grundigt rengjort. Tør kæden med en klud og lad den tørre helt og påfør herefter smøremiddel på kæden ved at anvende det jævnt langs kæden.
 2. Hvordan virker lappeskum?
  Lappeskum er en type reparationssæt, der kan anvendes til midlertidigt at lappe et punLappeskumkteret dæk på cykler og andre køretøjer. Lappeskum består af en beholder med et flydende tætningsmiddel, der indeholder små partikler, der kan fylde huller i dækket og forsegle dem. Når dit dæk punkterer, sprøjtes lappeskummet ind i dækket gennem ventilhullet. Når lappeskummet kommer i kontakt med luften i dækket, begynder det at skumme og udvide sig, hvilket gør, at de små partikler bliver spredt i hele dækket. Partiklerne vil derefter fylde huller og revner i dækket, og det flydende tætningsmiddel vil forsegle området, så luften ikke kan slippe ud. Lappeskummet hærder ikke, og dækker kun midlertidigt, og derfor skal dækket repareres eller udskiftes senere.
 3. Hvordan bruges et dækjern?
  Et dækjern er et værktøj, der bruges til at løsne og fjerne dækket fra fælgen på en cykel. Hvis du skal reparere dit dæk med et dækjern, skal du starte med at sætte cyklen op i en position, hvor du nemt kan arbejde på hjulet, fx ved at vende cyklen på hovedet eller ved at hæve baghjulet med en stander. Fjern det defekte dæk fra fælgen ved at løsne låseringen på ventilhullet. Placer et af dækjernene under kanten af dækket på den ene side af hjulet, og brug det til at løfte dækkanten op og over kanten af fælgen. Fjern nu slangen og eventuelle dækbånd fra hjulet. Når du skal sætte dækket tilbage på fælgen, skal du placere en side af dækket på kanten af fælgen og presse det ned i midten. Brug derefter dækjernet til at løfte den modsatte side af dækket op og over kanten af fælgen, og tryk den derefter ned i midten. Gå rundt om hjulet og kontroller, at dækket sidder jævnt på fælgen.

Cykelværktøj til cykelreparation

Uanset om du pendler til arbejde eller du bruger cyklen til udflugter eller indkøb, kan det være en god idé at have en cykelværktøjssæt, som kan løse de småskader og problemer, der kan opstå. Det kan være, at du skal have skiftet dæk, skiftet cykellås eller en cykeldel skal strammes. Find et godt udvalg af cykelprodukter her i kategorien. Har du brug for en bedre arbejdsstilling ved reparation og pleje, kan du finde cykelophæng her.