• Landsdækkende bytteservice
  • Fragt fra kr. 29,-

Insekthoteller

Hvis du gerne vil øge biodiversiteten i din have, er du kommet til den helt rette side. Insekthoteller er super nyttige og har til formål at tiltrække og danne husly for vigtige insekter som eksempelvis bier og andre bestøvere, der i høj grad bidrager med biodiversitet, liv og glæde til haven. Se Harald Nyborgs udvalg af insekthoteller her på siden.

Læs mere
Filtrér søgning
Farve
  • (1)
Materiale
  • (1)
Vis kun varer på lager
produkter
Du har set 1 af 1 total
Du har set 1 af 1

FAQ – ofte stillede spørgsmål

  1. Hvad bidrager et insekthotel til?
    Et insekthotel er et levested til nyttige insekter, som giver insekterne et sted at bo, overvintre, formere sig og søge skjul. Et insekthotel bidrager med insektliv i haven og dermed også biodiversitet, bekæmpelse af skadedyr samt liv og glæde for store og små. Derfor er insekthoteller altså super nyttige og praktiske at have i haven.
  2. Hvilke insekter bruger et insekthotel?
    Insekthoteller er til glæde og gavn for mange forskellige slags insekter, heriblandt larver, bier, sommerfugle, mariehøner, biller og andre vigtige insekter, som er med til at skabe biodiversitet i haven. Et insekthotel gør stor gavn for disse insekter, da de behøver et godt tilholdssted for overlevelse, særligt om vinteren og om natten.

Sådan tiltrækker du bier, mariehøns og andre insekter til din have

Insekthotellet har i sig selv ikke nogen funktion andet end at tilbyde opholdssted til alle havens insekter. Dog har insekterne en væsentlig betydning, da de er vigtige nyttedyr, som er værd at have overnattende i sin have. Insekterne bidrager blandt andet til at bestøve havens blomster og træer og til at holde skadedyr som eksempelvis bladlus væk ved at spise dem. Med et insekthotel hjælper du altså med at skabe et sted at bo til havens insekter, og tiltrækker dermed et større antal af fugle og små dyr, som lever af at spise disse insekter. Husk også at have nogle vilde blomster til insekterne.


Fordelene ved et insekthotel

Et insekthotel gør det muligt for insekter at leve i fred og sikkerhed fra fugle og andre dyr, så de uden forstyrrelser fortsat kan bidrage med liv i haven og bekæmpelse af skadedyr. Derudover kan insekthoteller også være hyggelige og lærerige at have hængende i haven for både børn og voksne. Med et insekthotel kan I nemlig tale med jeres børn om, hvilke insekter der overnatter på de forskellige “værelser”, samt hvad biodiversitet betyder. Som en bonus giver insekthotellet altså formentlig dig og dine børn en større og bredere viden omkring naturlivet og biodiversitet, samtidig med at det skaber et godt havemiljø. En ren win-win situation!