• Landsdækkende bytteservice
  • Fragt fra kr. 29,-
Arbejdstøj vinter

Hold dig varm i en kold tid

Arbejdstøj og gode varmetip til dig der går ude


Dig der er håndværker, arbejder i trafikken eller har andre former for udearbejde er selvfølgelig også i gang i de kolde måneder. Som du måske allerede har opdaget, kan det være ubehageligt koldt at gå ude hele og halve dage, hvis du ikke har det rigtige arbejdstøj på.


Du kan godt, til en vis grad, træne og vænne dig til at fryse, men det er en dårlig ide. Kroppen bruger nemlig rigtig meget energi på at forsøge at holde sig varm, når du fryser. Og den energi kan du bruge meget mere fornuftigt, hvis du klæder dig godt og varmt på i de koldeste af årets månederne.


Husk også sikkerheden i den mørke tid. En sweatjakke med refleks eller en refleksvest gør dig mere synlig.


Hvor køber man arbejdstøj til vinter? 

Find det her:


5 gode råd om arbejdstøj og vintertøj der hjælper med at holde varmen


  • Tag flere lag tøj på. Lunt undertøj (bukser og trøje med lange ærmer og ben) som basislag under bukser og jakke skaber et varmende lag luft mellem det ydre og indre tøj.


  • Vælg tøj, der vindtæt. Vindtæt arbejdstøj sikrer, at kolde vinde ikke fjerner det varme luftlag, som det lune lange undertøj skaber.


  • Åndbart arbejdstøj. Der dannes kondens, når kroppen ånder og sveder. I første omgang føles det varmt, men køles så ned af den omkringliggende luft. Og så bliver det koldt og klamt.


  • Lune sokker. Rigtigt smart i de kolde måneder. Køb dit arbejdsfodtøj, så der er plads til sokker, der holder på varmen. Brug hue og handsker. En god måde at holde varmen på. En stor del af kropsvarmen udledes nemlig gennem hovedet, og iskolde fingre er jo ikke til at arbejde med. Find det der passer her: Huer og almindelige handsker. Arbejdshandsker.


TIP: Jumpsuit – også en smart og praktisk måde at holde varmen på. Til udearbejde men også når du luften hunden eller bare får lyst til at går en tur i det friske vejr. Vælg mellem sort eller army. Fås i flere størrelser


Udover at have det rigtige udendørstøj på i vintermånederne er der et par andre ting, du kan gøre for at holde varmen bedre.


Mad og drikke hjælper med at holde varmen

Der giver faktisk god mening at spise mad, der er mere kalorieholdig i de måneder, hvor temperaturen er lavest. Ekstra kalorier hjælper dig nemlig med at holde på varmen. Det højere blodsukkerniveau, der kommer af at have spist godt og rigeligt, gør det lettere for kroppen at modstå kulde.


Hold også væskebalancen i orden ved at drikke godt med vand. Hold dig fra alkohol, som sænker kropstemperaturen og altså ikke bidrager til at holde varmen, tværtimod. Men en kop varm te, kakao eller kaffe hjælper med at få din kropstemperaturen med op.


God fysisk form hjælper også på varmen

Vidste du i øvrigt, at en krop i god fysisk form er bedre til at modstå kulde? Se mere i artiklen i form med hjemmetræning.


HUSK: Vi har et overraskende stort udvalg – til ALTID LAVE PRISER!