• Landsdækkende bytteservice
  • Fragt fra kr. 29,-
Højtryksrenser

Fitness hjemme hos dig selv

Find træningsudstyr til effektiv hjemmemotion


Fitness er jo egentlig bare svaret på spørgsmålet ‘Er jeg i god form?’ Og hvor meget motion skal man så have om dagen? Som voksen bør du være fysisk aktiv mindst en halv time hver dag. Det betyder ikke, at du behøver at kaste dig ud i hverken halvmaraton, en halv times daglig spurt eller mange ekstra kilo på dine håndvægte.


Mindre kan sagtens gøre det. Det vigtigste er at komme godt i gang. Og hvis du vil spare den ekstra tid og det ekstra besvær, der følger med at træne fitness ude i byen, kan du nemt komme I form hjemme hos dig selv.


Læs her hvilket udstyr der hjælper dig til bedre kondition, øget smidighed og større styrke.


Er hjemmetræning effektivt?

Hjemmetræning kan sagtens være effektivt. Især hvis du er opmærksom på, at motion ikke bare handler om at kunne løbe en masse kilometer uden at blive alt for forpustet. Det vigtigste er at være opmærksom på, at fitness og ‘god form’ handler om at huske alle de tre motionsformer: Kondition, smidighed og styrke.


TIP: Brug din egen kropsvægt som modstand med en smart slyngetræner/suspension trainer.


Hvad gør motion og fitness for kroppen?

Der er mange gode grunde til at være i god form. Motion hver dag øger din livskvalitet, fordi en krop i bevægelse forbedrer den fysiske sundhed og giver dig en følelse af velvære. Også når du slapper af efter træningen. Daglig motion forebygger desuden livsstilssygdomme, som f.eks. type 2-diabetes og hjerte-kar-sygdomme.


TIP: Lækker massagebriks med justerbar arbejdshøjde.


Hvor meget motion/fitnesstræning skal man lave?

Sundhedsstyrelsen ændrede i 2023 sine anbefalinger for fysisk aktivitet, så styrketræning nu er kommet mere i fokus. Større muskelmasse øger nemlig forbrændingen, og det modvirker overvægt. Tidligere handlede de officielle anbefalinger til motion mest om kredsløb og at have en god kondition.


Fitness til dig: Styrketræning, bedre kondition og øget smidighed

Kom godt i gang med hjemmetræningen. Du får det bedste resultat ved at kombinere de tre former for motion.


Styrketræning giver mere energi

Styrketræning, f.eks. med håndvægte, giver bedre stofskifte, stærkere hjerte, bedre blodomløb og mere energi. En større muskelmasse øger din hvileforbrænding og forebygger (sammen med motion), at du tager for meget på. For de fleste er det passende med et styrketræningsprogram, hvor der er træning 2-3 gange om ugen. Start forsigtigt og trap op efterhånden, så du ikke får skader.


Udstyr til styrketræning


Bedre kondition har mange fordele

Din kondition er et udtryk for, hvor effektivt dine muskler udnytter ilt til kroppens produktion af energi. Bedre kondition er godt for lunger, hjerte, blodkar og muskler. Hvis du træner din kondition, f.eks. ved at tage en løbetur (eller en gåtur, hvor du går lidt hurtigt) et par gange om ugen, kan du komme i form på ret kort tid. Men så skal du selvfølgelig fortsætte med træningen, for at holde den gode effekt ved lige.


Træningsudstyr og fitnessudstyr - bedre kondition


Træning af smidighed er også fitness

Smidighed er et udtryk for, hvor elastiske dine muskler og sener er. Det har betydning for, hvor meget dine led kan bevæge sig. Smidighed forhindrer generende spændinger og muskelsmerter. En af de gode ting ved smidighedstræning er, at det er meget fleksibelt: Træn når og hvor det lige passer ind i dit dagsprogram. Start f.eks. dagen med nogle strækøvelser eller et kort yogapas, og gør det til en god vane at lave pausegymnastik et par gange i løbet af dagen. Også når du er hjemme.


Træningsudstyr - øget smidighed er også fitness


Hvad er pilates?

Pilates er en effektiv træningsmetode, hvis du gerne vil komme i form. Træningsformen er opkaldt efter tyskeren Joseph Pilates, der udviklede teknikken i 1920erne. Pilates minder om yoga, fordi begge former for træning handler om smidighedsøvelser, åndedræt og stræk. Pilates-øvelser lægger ekstra meget vægt på at styrke musklerne og på at give en bedre kropsholdning. Øvelserne foregår, ligesom yoga, på en måtte. Træningsudstyr til pilates kan f.eks. være balancebolde eller kettlebells


HUSK: Altid lave priser! Og overraskende stort udvalg.​​​​​​​