• Landsdækkende bytteservice
  • Fragt fra kr. 29,-
Kør-selv-ferie

Rigtig god bilferie

Tjeklisten til kør-selv-ferien​​​​​​​

​​​​​​​Kør-selv-ferie i egen eller lejet bil betyder frihed, fleksibilitet og god tid til at tale sammen undervejs. Og så er bilturen en god mulighed for at se andre landes byer og landskaber tæt, men også for at gøre stop, når man har lyst, eller for at tage en afstikker eller en omvej, hvis der er stemning for det.


Hvad skal man huske når man kører sydpå? 

Bilferie har mange fordele. Uanset om du kører med venner, med familien eller tager på landevejen alene. Bilen skal selvfølgelig være klar til turen, Hvis der er børn med, og I skal køre langt, er det desuden en rigtig god ide at have tænkt over bagsædeunderholdningen.  

Hvis det er mindre børn, er en god og sikker autostol (til de små) eller selepude (til de lidt større) selvfølgelig også et must.  

Der er også en del andre praktiske og sikkerhedsmæssige ting, du skal have tjek på, for at få en god kør-selv-ferie. Det kan du alt læse mere om længere ned i denne artikel.


TIP:
Cykler med på bilferien? Find cykelholder/cykelstativ til bilen. Husk at nummerpladen ikke må være helt eller delvis dækket. Bestil ekstra 3. nummerplade til at hænge yderst, hvis du ikke har.

Serviceeftersyn og sikkerhedstjek af bilen før kør-selv-ferien
Er kør-selv-ferien en langtur, er det vigtigt, at bilen får et grundigt serviceeftersyn inden feriestart. Det er også en rigtig god ide at have ekstra med hjemmefra af væsker og tilbehør, som du véd, passer til din bil.  


  • Tjek motorolie, kølervæske og sprinklervæske. Fyld alt op inden turen og hav eventuelt ekstra med.
  • Få efterset at alle bilens lygter virker som de skal. Også blinklysene. Hav et på ekstra autopærer med.  
  • Tjek viskerblade. Hvis de er for slidte, renser de ikke ruderne ordentligt.  


Kontrollér for korrekte dæktryk. Det har både betydning for sikkerheden og forbruget af benzin/diesel/el. Få alle dæk grundigt tjekket for slitage. Dækmønstrene må ikke være nedslidte (se specifikationerne eller spørg på det værksted, du bruger).  

TIP: Også smart at have med på bilferien: StartkablerSikkerhedsvestFørstehjælpVærktøj til dækskifte

Rart for passagererne at have med på kør-selv-ferien
Passager-komforten tæller selvfølgelig en hel del på kør-selvferien. Her får du 3tip til ting, der gør din og dine medpassagerers bilferie lidt mere behagelig:  


​​​​​​​Underholdning til dem på bagsædet

  • iPad til en fornuftig pris til de små bagsædepassagerer på kør-selv-ferien er ofte en indlysende god ide. Og selvom de selvfølgelig ikke behøver sidde med hovedet nede skærmen hele tiden, er det hyggeligt med en film eller et spil, når der ikke er rigtig, er noget at se ud ad vinduet de næste mange kilometer.  
  • Smart cover til iPad’en. Hvis du allerede har en 9,7’’ iPad, kan du få en smart holder, der kan stå selv.  
  • Høretelefoner til bilturen giver også mange timers god underholdning med spændende historier, lydbøger og podcasts. Og her kan man jo holde øje med byerne og landskabet samtidig med, man lytter.  


RIGTIG GOD BILFERIE


HUSK: Altid lave priser! Og overraskende stort udvalg

Autotilbehør

Alt til din og bilens kør-selv-ferie
Se kataloget her
Autotilbehør