• Landsdækkende bytteservice
  • Fragt fra kr. 29,-
10 gode ideer til kør-selv-ferien

Sjove lege til bilturen

10 gode ideer til kør-selv-ferien


Lange bilture kan godt blive kedelige, både når man sidder på bagsædet og på forsædet. Skærme og høretelefoner/headphones kan selvfølgelig levere mange timers underholdning, men det kan også være ret hyggeligt at tage en skærm- eller lyttepause en gang imellem og lave noget sammen.


Det kan give gode grin på turen, og I lærer måske også hinanden lidt bedre at kende. I denne artikel får du gode 10 gode ideer til aktiviteter og underholdende lege i bilen.


Powerbank – god at have med kør-selv-ferien

En powerbank (evt. en til hver) er uundværlig på lange køreture. Strømmangel kan i hvert fald hurtigt give utilfredshed og uro på bagsædet. Powerbanks er ekstra smarte at have med i elbiler, så alle mobiler og andre elektriske ting, ikke skal have strøm fra bilens batteri.


TIP: Få bedre styr på skærmen med:


Hvad kan man lave i bilen når man kører langt?

Her får du 10 forslag til nemme aktiviteter og sjov underholdning i bilen, så I bedre kan få tiden til at gå på kør-selv-ferien eller en anden lange køretur.  • “Jeg kan se”. Kig ud ad vinduerne og fortæl på skift en ting, I kan se. I starten er det nemt nok – men reglen er, at hver ting kun må siges én gang.


  • Bil med trailer! Hver gang I ser en bil med trailer (eller en bil i en bestemt farve, eller en lastbil med anhænger eller hvad I ellers vælger) er der ét point. Den der ser nummer 10 må vælge, hvad I skal se efter i næste runde.


  • Se på nummerplader. Vælg et bogstav eller et tal – og få point hver gang I ser en nummerplade med jeres bogstav/tal. Når den første får 10 point, starter I forfra og nye bogstaver og tal. (Føreren skal ikke være med her, men koncentrere sig om at køre bilen).TIP: De lidt større børn kan fordybe sig i opgaver om tal, bogstaver og farver med en aktivitetsbog under bilturen, mens de yngre kan have det sjovt med magnetiske tegnetavler, der sikrer mange timers underholdning.


Ordlege I kan lave i bilen

Gode kørelege der ikke kræver andet end fantasi og lyst til at være med.


  • Begyndelsesbogstav. Vælg et begyndelsesbogstav og prøv hvor længe I kan blive ved med at finde ord, der starter med bogstavet. I kan gøre de sværere ved, at det f.eks. skal være et land, et dyr, en slags mad, et fornavn eller noget, I har derhjemme.


  • Sammensatte ord. Den første siger et ord, der sammensat af to ting. Den næste fortsætter med et ord, der starter med den ting, ordet før slutter med. Eksempler: Bondegård - gårdhave - havetraktor - traktordæk - dækjern - jernalderen osv. Se hvor længe I kan blive ved.


  • Alfabet-kæder. Første deltager siger ““Jeg er sulten – og vil spise Ananas. Den næste fortsætter med “Jeg er sulten – og vil spise Ananas og Bananer“, næste: “... Ananas, Bananer, Citroner” osv. Kan også leges med dyr (“Jeg var i zoo og så en Abe”) eller skøre drømme (“Jeg drømte, at jeg var en Artiskok og en Bus og en C-vitaminpille og en ...”).


  • Gæt et dyr. En bil-klassiker i mange familier. Den der starter, har tænkt på et bestemt dyr, som de andre skal gætte ud fra en ledetråd, f.eks. “Det har en lang hale”, “Vi har set det zoo” eller “Den kan flyve”. Dem, der gætter, stiller spørgsmål på skifte – svar må kun være ja eller nej. Giv en ledetråd mere, hvis gætteriet går i stå. Den, der gætter dyret, må finde på det næste.


  • Fortsæt historien. En i bilen starter på historien og stopper så et godt sted, hvor den næste deltager kan tage over og fortsætte historien, f.eks. “Der var engang en hund, der kun havde tre ben fordi ...” eller “Der var engang en mand, der havde en mærkelig livret, han elskede nemlig ...”. Det kan der komme mange skøre og sjove historier ud af.


TIP: Autostole og selepuder – sikkerhed for børn i bilen.


Hvad er reglerne for cykelholder til bilen?

Hvis I skal have cykler med på bilferie, kan du finde en her: Cykelholdere og cykelstativer til bilen. Både selve cykelstativet og cyklerne skal selvfølgelig være forsvarligt spændt fast. Derudover er det vigtigt at være opmærksom på, at nummerpladen ikke må være helt eller delvis dækket. Bestil ekstra 3. nummerplade til at hænge yderst, hvis du ikke allerede har en.


TIP: Køleboks til bilen - så I kan have mad og kølige drikke med i bilen. Du kan både få bokse, der skal frosne køleelementer i, og kølebokse som kan få strøm fra bil.


HUSK: Altid lave priser! Og overraskende stort udvalg.