• Landsdækkende bytteservice
  • Fragt fra kr. 29,-

Ekstra energi til din træning

Sådan får du god effekt af energitilskuddene


Proteinbar - styrketræning

Hvis du gerne vil optimere dine præstationer, din udholdenhed og din krops restituering i forbindelse med motion, træning og sport, er flere forskellige ting du kan gøre med hensyn til energitilskud og væskebalance.


  • Vandflaske og sunde snacks er altid gode at have med. Det gælder, hvis du styrketræner, løber, cykler eller dyrker andre former for individuel motion/træning. Og det gælder selvfølgelig også, når du dyrker holdsport på elite eller semi-eliteplan via en klub eller træner i et fitnesscenter.Her kan du læse mere om, hvordan du får det bedste ud af sportsernæringsprodukterne og hvad der er særligt vigtigt for udholdenhed og velbefindende.

Proteinbar - styrketræning

TIP: Fitness hjemme hos dig selv - kom godt i gang med hjemmetræningen.

Få det bedste ud af energiprodukterne ved træning, sport og motion

Her får du tre gode tip om væskebalance og energiboost til kroppen.

1. Drik godt med vand som supplement til dit energiindtag.


Væske er meget vigtigt for kroppen, og mangel på væske kan give utilpashed, forringet udholdenhed og dårligere resultater, når du konkurrerer mod andre eller mod dig selv.

2. Prøv forskellige produkter og mængder af på forhånd


Så ved du, hvordan din krop reagerer. Det er især en god ide, i ugerne og dagene før du skal deltage i ekstra lange løb eller andre arrangementer, som er mere krævende end den motion du dyrker til hverdag.

3. Pas på med at indtage for meget


Hold dig til de mængder du kender, og som kroppen er fortrolig med. Også hvis du føler dig lidt uoplagt før træning. Eller meget udmattet efter.

TIP: Træn hjemme med dine egne motionsmaskiner og personligt træningsudstyr.

Hvordan tilfører man bedst kroppen energi?


Ved at indtage energi i form af sukker/kulhydrat tilfører du kroppens mest effektive brændstof under motion og træning. Især på længere løbeture, cykelture eller andre særligt krævende træningsaktiviteter kan du forbedre udholdenhed og velbefindende, ved at indtage ekstra kulhydrater undervejs.


Og så er det altid afgørende vigtigt at være hydreret, altså at have tilstrækkelig med væske i kroppen, før og imens den skal præstere. Drik vand: Tilstrækkeligt indtag af væske har betydning for, hvor meget kulhydrat du kan optage i løbet af træningen.


Hvis du indtager mange kulhydrater, uden at drikke vand nok, kan det give dårlig mave eller andre former for ubehag.​​​​​​​

Energiprodukter - hvor meget og hvornår?


Der er forskel på kroppens behov for energiprodukter alt efter om du træner i kortere eller længere perioder. Behovet for ekstra energitilskud via kulhydrater øges gradvist jo længere tid, du er i gang.


Kulhydrat får effekt efter cirka en time. Hvis du for eksempel skal løbe eller cykle i lang tid, er det godt at indtage energi godt med væske allerede i den første time, du er i gang. Det mindsker risikoen for, at du går kold senere.


Kroppen kan ikke optage mere end 60 gram sukkerstof /glukose per time. At indtage mere end det vil ikke have nogen effekt på din præstation og udholdenhed. Risikoen ved at indtage for meget kulhydrat i forbindelse med motion og træning er dårlig mave og dehydrering.


Salte/elektrolytter, giver mest mening at indtage, når du træner i mere end 2 time, for eksempel lange løbeture/cykelture eller kombinationer som triathlon og duathlon.  

Væskebalance

Kroppens salt- og væskebalance er særlig vigtig

Væskebalancen i kroppen er vigtig for udholdenhed og velbefindende. Det vigtigste er at huske at drikke vand både før og under træningen. Præstationsevnen falder markant, hvis du bare er en lille smule i væskeunderskud.


Er du i gang i mange timer, kan det være en god ide at indtage ekstra næringssalte (elektrolytter). De hjælper nemlig med at vedligeholde din salt- og væskebalance.

HUSK: Altid lave priser! Og overraskende stort udvalg

TIP: Knæbind og albuebind i elastiske materialer - beskytter og skåner led og sener.

billede