• Landsdækkende bytteservice
 • Fragt fra kr. 29,-

Kender du gasgrillens største fordele?

Derfor vælger flere og flere at grille over gas


Gasgrill

Hvilken grill skal jeg vælge? Du kan jo gøre som stadig flere grillglade danske, nemlig vælge en god gasgrill eller en smart lille pizzaovn til gas, når du skal lave udendørs grillmad i haven, på campingturen eller ved stranden.


Her kan du læse om de mange fordele ved at bruge gas som varmekilde, når du griller sammen med familie og venner.


En gasgrill er i øvrigt også et godt klimavenligt alternativ til en traditionel kulgrill, som udleder rigtig meget CO2. Det gælder både, når kul- og briketter bliver produceret i første omgang, og når de bliver brændt af.


Længere nede i artiklen kan du også se mere om, hvad du skal være særligt opmærksom på med hensyn til sikkerhed, når du tænder grill eller bålfad i haven.


Find den rigtige gasgrillmodel

Der findes efterhånden mange forskellige gode gasgrillmodeller, fra små praktiske og transportable modeller, som er gode på stranden og til camping, til de store gasgrillmodeller til det ambitiøse udekøkken.


Uanset hvilken størrelse, der passer bedst til dit grilltemperament, har alle modeller de fordele, der følger med en gasgrill.

Gasgrill
Lappe huller og revner

Top-5 fordele ved at bruge gasgrill


 1. Hurtig opvarmning. En gasgrill er meget hurtig varm, så du kan starte med at grille efter få minutter. Det er en stor fordel i en travl hverdag, eller hvis det pludselig er godt vejr til grill, og du får lyst til at tænde op.

 2. Temperaturkontrol. På en gasgrill har du langt bedre mulighed for at styre temperaturen end når du griller med trækul eller briketter. Og fordi du hurtigt kan justere varmen op eller ned, kan du også bedre vove dig ud i forskellige eksperimenter på grillristen.

 3. Lettere rengøring. En gasgrill er ret nem at gøre ren. Når du er færdig med at grille, er det ofte nok at tænde for blussene i et par minutter. Så brænder eventuelle madrester væk. Derefter kan du - når grillens dele er kølet af tilstrækkeligt - nemt tørre grillrist og andre dele af med en klud.

 4. Miljøvenlighed. Gasgrillen er mere klimavenlig end en kulgrill, som udleder mere CO2. Desuden er gasgrillen også bedre for nærmiljøet, fordi hverken dem der sidder til bords eller naboerne bliver generet af røg eller røglugt.

 5. Alsidighed. En gasgrill er god til både nybegyndere og erfarne grillfolk. Den er nem at bruge, så du behøver ikke at have erfaring med at grille for at få succes med at lave lækker mad. Samtidig er mulighederne så mange, at de mere erfarne kan kaste sig ud i at grille nye, mere krævende, råvarer.

​​​​​​​

Gasgrill

Hvilken gasgrill skal jeg vælge?

Vælg den model, der passer bedst til de situationer, hvor den skal i brug.


Stor gasgrillmodel, hvis du vil have flere blus og plads til det hele: Saftige bøffer, pølser, kylling, forskellige grønsager og hvad du ellers har på grillmenuen.


En grill der er transportabel og nem at tage med:


Se udvalget af gasgrill her.

Grilltilbehør

Det rigtige grilltilbehør gør det nemmere og sjovere

Vælg det du mangler (eller ikke vidste, du manglede) af smart og praktisk grilltilbehør.


Vidste du f.eks. at du kan få:   

Pizzaovn

Pizzaovn til gas – lækre pizzaer til dine gæster

Forkæl familien eller dine gæster med at servere lækre, sprøde og helt friskbagte pizzaer fra din egen transportable pizzaovn. Pizzadej er superlet at lave, du vælger selv hvad der skal på, og så er den første servering til de sultne klar på få minutter. Især hvis du har en smart pizzaskærer.


Se udvalget af pizzaovne her.

TIP: Mange grøntsager egner sig overraskende godt til at grille. Prøv dig frem med dem, du godt kan lide i forvejen.

10 Gode råd om sikkerhed når du griller


 1. Placer din grill på et stabilt, ikke brændbart underlag, f.eks. fliser eller asfalt. Husk at stille den med afstand til tørre planter, bygninger eller andet brændbart.

 2. Kulgrill: Brug altid en grillstarter, så har du bedre styr på optændingen af briketter eller kul. Det sikreste er at bruge optændingsblokke i stedet for brandfarlige væsker.

 3. Gasgrill: Tjek regelmæssigt regulator og slange for utætheder på din gasgrill. Husk at lukke for gassen på regulatoren eller afmonter den efter brug.

 4. Vær opmærksom på vejrforholdene og omgivelserne. Hav altid en spand vand eller en fyldt vandkande i nærheden, så du nemt kan slukke ilden, hvis en glød får fat i noget brandbart.

 5. Grill kun udendørs og hold øje med grillen hele tiden.

 6. Sørg for at grillen er helt slukket, inden du forlader den. Lad asken blive i den tillukkede grill natten over.

 7. Hæld asken i en metalspand dagen efter, så du sikrer, at gløderne ikke antænder skraldespanden. Aske og kulrester skal være helt kolde, før du smider dem i skraldespanden.

 8. Afbrændingsforbud er ikke nødvendigvis ensbetydende med et grillforbud, men det kan det være. Hold dig opdateret i forhold til hvad der gælder for dig i tørkeperioder via din kommunes hjemmeside eller på www.danskeberedskaber.dk.

 9. I tørkeperioder, grill kun på privat grund og på et fast, ikke brandbart underlag.

 10. Ved afbrændingsforbud er det normalt ikke tilladt at grille på offentlige steder som parker, strande, skove og søområder.


HUSK: Altid lave priser! Og overraskende stort udvalg