Klar til efterskole

Har I husket det hele? – se pakkelisterne


Unge mennesker

Her får du pakkelisterne, hvis du skal på efterskole. Der kan selvfølgelig være forskel fra skole til skole, men her får du et bud på de mest almindelige og nyttige ting, du skal have med, når du tager afsted til nye oplevelser, nye venner, nye fællesskaber og en spændende skolehverdag – sikkert med masser af dine yndlingsfag og favoritemner.

TIP: Pak ned i noget praktisk, der også kan bruges til opbevaring, mens du er på efterskolen – find opbevaringskasser, klodskasser, foldekasser og bedrollers som kan stå under sengen

Nogle af tingene findes måske som fællesting på efterskolen, men kan alligevel være rare og praktiske at have selv også. Mange efterskoler har regler for ting, du ikke må have med. Det kan være af sociale grunde eller af sikkerhedsmæssige grunde. Tjek det hellere, inden du pakker.     

Unge mennesker

Cyklen med på efterskole?

Hyggelige ting til værelset på efterskolen

Lad være med at pakke hverken det hele eller det halve af værelset ned og tage det med. Men nogle få velvalgte ting, der kan være med til at sætte dit personlige præg på det nye efterskoleværelse, kan være fint. Det kan f.eks. være billedrammer, lyskæder, en lille trådløs højttaler, et par flotte kunstige planter eller en smart lampe. Og så hygger det jo også altid med et lille lager af slik og snacks.  


I den praktiske afdeling vil du være glad for at have husket: Vasketøjskurv, stikdåse med mange stik, bøjler til dit tøj, høretelefoner/headset, powerbank, mobiloplader og andet mobiltilbehør.    

Et par gode råd til dem derhjemme

Et par gode råd til dem derhjemme
At have et familiemedlem på efterskole er måske også første gang, ‘den udstationerede’ er hjemmefra i længere perioder. Tvivl, savn og usikkerhed er helt normalt for alle parter og er som regel bare noget, I skal igennem. Sammenslutningen af danske efterskoler har samlet en række gode råd. Læs deres artikel her: Hvordan hjælper du dit barn bedst muligt igennem et efterskoleforløb?

Tjeklister – husk det hele når du pakker til efterskolen

Print ud og kryds af efterhånden som du får pakket det hele ned

Til dig selv og din personlige pleje

Til undervisningen på efterskolen

Tøj og overtøj

Sko til ude og inde

TIP: Se også Tjeklisten når du flytter hjemmefra med flere gode ideer til indretning og opbevaring.

HUSK: Altid lave priser! Og overraskende stort udvalg