• Landsdækkende bytteservice
 • Fragt fra kr. 29,-
En tur på stranden

Sikker strandtur

Tag en badetur til stranden. Se baderegler og de tre solråd her

Sol, vand og måske en hyggelig picnic på stranden. Så bliver det ikke meget bedre.


Udover håndklæder, badetøj, strandparasol, badebolde og andet vandlegetøj til små og store legebørn er det vigtigt at have styr på badesikkerheden og at være opmærksom på at beskytte børn og voksne mod solens UV-stråler, når I tager til stranden.


Her kan du se de vigtigste råd om sikker badning og de tre solråd, så du undgår solskoldning. Vi har også et par gode ideer til aktiviteter i vandet og oppe på stranden.


TIP: Skal I grille på stranden? Pak køletasken med lækkerier og medbring engangsgrill eller transportabel grill.​​​​​​​​​​​​

​​​​​​​Hvad er de 8 baderåd?

I mange år var der kun 5 baderåd, men nu er der kommet lidt flere til. Læs dem igennem og sørg for at alle, der er med på strandturen, er opmærksomme på rådene. Tal med de store børn om hvad sikker badning er, og hold godt øje med de små hele tiden.


De 8 råd om badesikkerhed

​​​​​​​

 1. Lær at svømme og springe rigtigt.
 2. Bad aldrig alene.
 3. Bad kun hvor det er tilladt.
 4. Gå kun ud til navlen.
 5. Spring kun på hovedet, hvor vandet er dybt nok.
 6. Svøm langs kysten i stedet for udad.
 7. Bad aldrig med alkohol og euforiserende stoffer i blodet.
 8. Gå op, når du begynder at fryse.


Baderådene er udarbejdet af Rådet for Større Bade- og Vandsikkerhed.


De 3 solråd

De 3 råd om sikkerhed i solen

​​​​​​​

 • Skygge: Hvis UV-indekset er 3 eller derover, anbefales det at holde sig mest muligt i skygge mellem klokken 12 og 15, hvor solens stråler er stærkest. Børn og unge kan godt være ude i dette tidsrum, men helst ikke ret længe direkte i solen.


 • Solhat: Brug en bredskygget solhat og dæk bar hud til med tøj, når solen står højest. Så undgår du at blive skoldet. Tøj som er tæt vævet, men ikke for varmt, er bedst. Tøj kan miste den beskyttende virkning, hvis det er vådt.


 • Solcreme: Børn på strandtur, som opholder sig i solen, skal altid smøres godt ind i vandfast solcreme, der beskytter mod både UVA- og UVB-stråling. Minimum faktor 15 i Danmark, minimum faktor 30 sydpå. Smør barnet ind cirka 15 min før, det skal ud at lege. Husk at lade solcremen trænge helt ind i huden, inden barnet får tøj på. Smør ind på ny, hvis barnet har været i vandet eller svedt.


Kilde til De 3 Solråd: sikkerhverdag.dk


TIP: Beskyt mod sol og vind med et strandtelt.

Strandaktiviteter

Når der er styr på badesikkerhed og solråd er det bare om at slå sig løs og nyde bølgerne, tage en dukkert eller hygge sig i vandkanten. Her er et par gode ideer til strandaktiviteter for store og små.


Vandlegetøj til mindre børn:


Vandaktiviteter til større børn:


TIP: Husk redningsvest.


Hvor der det godt at snorkle i Danmark?

Der er aldrig langt til vandet, når man bor i Danmark. Og har du et par dykkerbriller, en snorkel og et par svømmefødder er der masser at se på under vandet. Små fisk og tangnåle, muslinger, rejer, krabber og andre krebsdyr.


Hvis du tager til stranden for at snorkle, så drop sandstrande uden sten. Tag i stedet ud til strande med stenede havbunde og gerne et par badebroer eller fortøjningssteder med pæle. På sten og pæle gror tangplanterne nemlig. Og når først der er planteliv er chancerne for dyreliv større.


Se Udstyr til dykning og snorkling for børn og begyndere.


Husk sikkerheden: Dyk altid sammen med andre. Hold dig til vand, hvor du kan bunde. Undersøg om der er strøm i vandet.


Hvilken maling bruger man til sten?

Tuscher til stenmaling er det, du skal bruge, hvis du vil male på sten og malingen skal sidde ordentligt fast. Har du den rigtige stenmaling, kan du finde flotte sten og tag dem med hjem, hvor de dekoreres med flotte farver og mønstre.


  HUSK: Hos os får du ALTID LAVE PRISER! Og overraskende stort udvalg.