• Landsdækkende bytteservice
  • Fragt fra kr. 29,-
Forebyg og undgå skimmelsvamp

Sådan undgår du skimmelsvamp

Se de 3 gode råd til et sundere indeklima i din bolig


Et sundt og rart indeklima uden skimmelsvamp er vigtigt for familiens sundhed. Heldigvis kan du med enkle midler og et par faste rutiner forbedre indeklimaet i din bolig. Det øger livskvaliteten for alle beboere. Her og nu – og på længere sigt.

​​​​​​​

Skimmelsvampe, støvmider og hår og skæl fra kæledyr er alt sammen ting, der er dårligt for helbredet, hvis der er for meget af det. Start med en god støvsuger og følg de gode råd nedenfor. Så nedsætter du risikoen for allergi, træthed, hovedpine og irritation af øjne, næse, svælg og luftveje.


Hvis du opdager skimmelsvamp

Hvis du opdager skimmelsvamp skal det væk hurtigst muligt. Du kan rense overfladen med Droppen Desinficering eller et effektivt rengøringsmiddel mod skimmel. Derefter skal årsagen til skimmelsvampen selvfølgelig fjernes. Du kan forebygge, at skimmelsvampen kommer igen ved at følge de 3 gode råd herunder.


Undgå skimmelsvamp gennem ventilation og rengøring

Ventilation, rengøring og opmærksomhed. Det er nøgleordene til et godt indeklima:


  1. God ventilation gennem udluftning. Luft ordentligt ud et par gange om dagen. 5-10 minutter ad gangen med godt gennemtræk er fint. Så bliver luften skiftet, men vægge og gulve når ikke at køle ned (Læs: Du behøver ikke være nervøs for, at varmeregningen går amok, fordi du lufter ud). Gør udluftning til en god vane, f.eks. på faste tidspunkter morgen og aften.

  2. Rengøring giver et sundt indeklima. Gør rent, f.eks. en gang om ugen. Det er også en rigtig god ide med en ekstra grundig forårsrengøring eller efterårsrengøring, hvor du kom helt i bund og får fjernet støv og skidt - også de svære steder. Du finder alt, du skal bruge, i rengøringskataloget.

  3. Hold godt øje med din bolig. Tag en runde i alle hjemmets rum engang imellem. Kig i hjørner og sprækker efter tegn på skimmelsvamp. Det er som regel de lidt vanskeligt fremkommelige hjørner og blindgyder, hvor du ikke kommer så tit, at risikoen for skimmelsvamp er størst. Opdager du skimmelsvamp skal det fjernes. Stil eventuelt fugtfjernere op. De omdanner fugten i luften til vand i en beholder, som du kan tømme ud i vasken.


Ventilation i særligt udsatte rum giver bedre indeklima

Fjern fugten og nedsæt risikoen for skimmelsvamp ved at opsætte fast ventilation i de særligt udsatte rum badeværelse og køkken. Husk at bruge emhætte i køkkenet, det fjerner store mængder fugt. Luk døren til badeværelset, når du er i brusebad, så fugt og damp bliver derude. Luft altid ud og tør alle våde flader af efter badet.


Hvad er en affugter?

En elektrisk affugter bruges til hurtig og effektiv udtørring af rum efter vandskader, hvor det er afgørende at få fugt og kondens væk hurtigst muligt for at undgå skimmelsvamp eller skader på bygningen. I det daglige kan det være en god ide, at stille et par fugtfjernere de steder i boligen, hvor der let samler sig let fugt og er tendens til skimmelsvamp.


Hvad er skimmelsvampe egentlig?

Skimmelsvampe er mikroskopiske svampe, der findes i naturen. De spreder sig gennem luften ved hjælp af sporer og kan gro, hvis der er fugtigt gennem længere tid. I boligen viser skimmelsvamp som grønne, sorte, brune eller hvide pletter/skjolder på vægge og lofter. De kan også sidde, hvor du ikke lige se dem, f.eks. bag et tapet. Man opdager det først, når tapetet løsner sig eller der opstår en muggen lugt. Hvis du finder skimmelsvampe i din bolig, skal de fjernes hurtigst muligt. Du kan i første omgang bruge et desinficerende middel eller et effektivt rengøringsmiddel mod skimmel. Men husk at skimmelsvampene sandsynligvis kommer igen, hvis ikke du fjerner årsagen.


HUSK: Altid lave priser! Og overraskende stort udvalg

Udover affugtere, desinficerende rengøringsmidler, støvsugere og ventilationsløsninger har vi blandt andet også affaldsspande og -poser, rengøringsartikler, vaskemidler og mange andre ting til et rent hjem.


Alt til effektiv rengøring her

Rengøringsartikler til badeværelset og resten af boligen
Læs kataloget her
Alt til effektiv rengøring her