• Landsdækkende bytteservice
  • Fragt fra kr. 29,-

Vælg det rigtige elværktøj

Se quickguiden om det bedste værktøj til opgaven


Elværktøj

Det rigtige elværktøj til dit næste gør-det-selv-projekt ude eller inde, gør det både nemmere og sjovere at komme i mål med et flot resultat.


Her får du quickguiden til, hvordan du bruger de mest almindelige typer af elværktøj bedst. Og en liste over mere specialiserede typer elværktøj, som du måske ikke lige kender i forvejen – men kan være helt perfekte til lige præcis dit næste projekt.​​​​​​​


Hvilket elværktøj er bedst?

Hvilket elværktøj skal jeg bruge? Det er et ret smart spørgsmål at stille dig selv, før du går i gang. Et elektrisk værktøj, der løser opgaven effektivt, er guld værd.


Der et indledende spørgsmål, som er godt at få afklaret før du går i gang: Hvor skal strømmen komme fra? Batteri, stikkontakt eller generator.


Elværktøj

TIP: Sådan bygger du en terrasse i træ – Læs vores trin-for-trin guide til, hvordan du griber projektet an.

billede

Elværktøj med batteri

Kaldes også akku værktøj (efter ‘accumulator’ som er engelsk for genopladeligt batteri) eller ledningsfrit elværktøj. Her slipper du helt for at holde styr på ledninger, der både kan være for korte og i vejen. Hvis du har flere batterier, kan du lade op, mens du arbejder.


Se udvalget af batteridrevet elværktøj.

billede

Elværktøj med ledning

Direkte og ubegrænset adgang til strøm gennem elnettet kan være det mest praktiske. Især hvis du skal i gang med et projekt, der kræver elværktøj med stor kraft og/eller mange timers arbejdet med værktøjet. Husk også et par gode lange forlængerledninger.


Se udvalget af elværktøj med ledning.

billede

Generator

Strøm til elværktøjet via en lille transportabel benzindrevet motor. Kraftfuld kilde til elektricitet, f.eks. på en byggeplads eller andre steder, hvor der ikke er anden strøm i nærheden. Kan også bruges som nødstrømsanlæg.


Se udvalget af generatorer.

Elektriske boremaskiner og skruemaskiner


En solid bore-/skruemaskine er undværlig i værktøjskassen. Du kan få mange gode og alsidige modeller af akku bore-/skruemaskiner, som kan klare det hele.


Hvad er forskellen på en boremaskine og en skruemaskine?

Med en skruemaskine kan du justere hastighed (momentkontrol) og kraft/styrke, så du ikke ødelægger skruehovedet, eller det materiale, skruen skal i. Skruemaskinen kører langsommere rundt end en boremaskine, og du kan skifte mellem bits til forskellige skruer.


En boremaskine kører hurtigere og har mere kraft end skruemaskinen. Hastighed indstilles og bor til boremaskinen vælges efter, hvad der skal bores hul i.


Hvis du skal bore flere helt ens huller i et materiale, der kan spændes fast under boremaskinen, er det smart at bruge en søjleboremaskine med præcis laserindstilling.

Boremaskiner med mange kræfter

Til de mere krævende opgaver i hårde materialer som murværk og beton skal du bruge en af de kraftige og effektive boremaskinemodeller, der kan tage ekstra godt fat.


  • Slagboremaskine: Kombineret funktion af boring og slagboring, som skubber boret hurtigt frem og tilbage. Det gør det muligt at bore i hårde materialer som beton og mursten.


  • Borehammer: Til tungere boreopgaver i materialer som beton og sten, hvor den anvender en mere kraftfuld og koncentreret slagfunktion. En borehammer leverer slag mxed høj energi, som gør det muligt at bore hurtigere og mere effektivt i hårdere materialer. På nogle modeller kan du vælge mellem hammer/boring og hammerslag uden rotation til opgaver som mejsling og nedbrydning.
Stiksav

Specialiserede typer af elværktøj


Elektriske save – hvad er de forskellige savtyper gode til?

Den rigtige sav til den rigtige opgave. Vælg den der passer til dit projekt.


  • Rundsav – god til mange lange og lige snit, f.eks. i træplader, brædder eller lægter.
  • Kap- & geringssav – til præcise snit i specifikke vinkler. Geringssnit er vinkelsnit, kap(ning) er lige snit.
  • Stiksav – til kurvede og detaljerede snit, men kan til gengæld være svær at skære helt lige med.
  • Bajonetsav – skærer gennem robuste materialer på svært tilgængelige steder, eller steder hvor det ikke gør så meget, at snittet er groft/ikke helt præcist.
  • Multiværktøj – egentlig ikke en sav, men kan skære eller slibe på steder, hvor andre typer af elektriske save kan være svære at bruge.


Elværktøj til malearbejde ude og inde


  • Slibemaskiner – fjern maling og andre rester før du grunder og maler.
  • Varmepistol – til effektivt at fjerne gammel maling og løsne tapet.


HUSK: Altid lave priser! Og overraskende stort udvalg.

TIP: Skal du male inde? Se Tips & Tricks her eller find hvad du mangler i vores udvalg af maling og tilbehør.