• Landsdækkende bytteservice
  • Fragt fra kr. 29,-
Varmekilder til kolde rum i hus og sommerhus

Ekstra varme til din bolig

Gode varmekilder til kolde rum i hus og sommerhus


Selvom du allerede har fjernvarme, naturgas, oliefyr, træpillefyr eller en anden hovedvarmekilde i helårsboligen eller sommerhuset, kan det være både rart og praktisk med et par alternative metoder til at opvarme de koldeste rum.


Måske nogle af boligens rum ikke er i brug hele tiden, og så kan det være smart med en hurtig og fleksibel opvarmningsmetode. God varme, ventilation og rengøring er i øvrigt også vejen, hvis du vil undgå skimmelsvamp.


Her får du inspiration og gode forslag til, hvordan du skaffer ekstra varme og hygge i helårsboligen og sommerhuset i de kolde måneder.


ADVARSEL: Lad være med at tage hverken grillen eller terrassevarmeren med indendørs, selv om det måske virker som en smart genvej til hurtig varme. Det er en rigtig dårlig ide, som kan være livsfarlig på grund af fare for kulilteforgiftning.


Gode varmekilder til indendørs brug

Brug kun varmekilder, som er beregnet til indendørs brug. Der er heldigvis mange veje til god, hurtig og fleksibel varme i en kold tid:TIP: Drivhusvarmer – kan holde drivhuse på op til 15 m2 frostfri. Drivhusvarmeren kører på petroleum.


Gasovn – effektiv og nem varme

Infrarød strålevarme fra en gasvarmeovn med keramiske plader giver hurtig og effektiv varme i kolde rum.


Brug kun gasovn i rum med god udluftning, f.eks. i havestuen, garagen eller et værksted med god ventilation. En gasovn afgiver kondens, når den er i brug, så den kan godt give duggede ruder. Hvis du vælger en gasovn med elektrisk varmeblæser, bliver varmen cirkuleret og fordelt bedre i rummet.​​​​​​​


Kan man bruge en gasovn indendørs?

Du bør kun bruge din gasovn inde, hvis det er angivet i vejledningen, at det er et produkt til indendørs brug.  


Brænde til brændeovnen giver lun dansk hygge

En god brændeovn giver både hygge stuen, køkkenet eller hvor den nu står, og kan være en effektiv supplerende varmekilde, der kan holde store dele af din bolig varm i årets kolde måneder. Ovntørret brænde har den højeste brændværdi. Du kan både få brændetyper, der giver hurtig varme og brænde fra trætyper, som brænder mere roligt og langsomt. Hårdt træ (f.eks. bøg, ask og eg) har generelt en høj brændværdi. Du kan lave et flot lille ‘brændetårn’ med en brændestabler til indendørs brug.


Er der børn og husdyr, er det en god ide at beskytte små fingre og poter mod at brænde sig ved at sætte et brændeovnsgitter op.


Og så er det ellers bare om at komme i gang. Der findes masser af guides på nettet til at skære flotte græskarlygter som halloween pynt, hvis du ikke har prøvet det før. Eller hvis du bare har brug for inspiration og nye tricks til græskarudskæring, der gør det hele lidt lettere og resultatet meget flottere.


Fordel varmen fra brændeovnen bedre

En varmemølle er en rigtig smart metode til at fordele varmen fra en brændeovn. En varmemølle er en lille ventilator, som du stiller ovenpå brændeovnen. Varmen fra brændeovnen får efter et stykke tid møllens propel til at dreje rundt og fordele varmen mere effektivt i rummet.


Tænd for varmen i fritidshuset via mobilen

Der er ikke meget ved et koldt og klamt sommerhus, især ikke hvis du kun lige skal være der i weekenden. Men vidste du, at du kan få termostatstyrede elpaneler, der kan tændes og slukkes via en app på din smartphone? Du kan også skrue op og ned for temperaturen via appen og f.eks. starte med at sætte lidt varme på dagen før og så skrue op et par timer før ankomst. Se mere her: El-panel med wifi styring.


TIP: En varmepumpe kan give dig hurtig og effektive opvarmning (og nedkøling når det bliver varmt) af din bolig. Udover at varme boligen op, kan en varmepumpe fjerner/reducere pollen, mug, bakterier forhindrer dannelsen af skimmelsvamp på særligt udsatte steder.


HUSK: Vi har et overraskende stor udvalg – til ALTID LAVE PRISER!