• Landsdækkende bytteservice
  • Fragt fra kr. 29,-
Lav jeres egne julegaver

Lav jeres egne julegaver

Hjemmelavede DIY-julegaver for kreative i alle aldre


Personlige gaver er ekstra gode gaver, også til jul. Og så er julegaver, der er lagt tid og masser af kærlighed i, jo altid en stor fornøjelse at give og få.  


Hvad kan jeg selv lave i julegave? Og hvad kan børn lave i julegave? Der er heldigvis masser af kreative muligheder, og det er både hyggeligt og sjovt, at bruge lidt juletid på at lave noget selv.    


Der er helt sikkert også mange glade modtagere – bedsteforældre, mostre, fastre, onkler, søskende, fætre, kusiner og venner af familien – som glæder sig til at pakke de hjemmelavede julegaver op.


Gode ideer til hjemmelavede gaver

Her får du ideer til gaver, du og børnene selv kan lave. I kan lave dem hver for sig, når der er tid, men det personlige julegaveværksted kan også sagtens være en fælles aktivitet med store og små gæster.  


TIP: Julepynten kan du også lave selv. DIY-stjerner, DIY-kræmmerhuse, DIY-julehjerter, DIY-sprællemand/julemand.


Strik eller sy en lun og personlig julegave

En strikket julegave, giver dig mulighed for at lave noget, der passer præcis til modtagerens stil og foretrukne farver. Og så findes der jo både de helt enkle og de mere krævende strikkeopskrifter. Er du allerede rutineret strikker, er det bare om at finde det rigtige garn og komme i gang. Du kan også vælge opskrift og garn sammen med modtageren, hvis du vil være mere sikker på, at du strikker det helt rigtige. At pakke det færdige resultat ud juleaften, og først se ‘mesterstrikværket’ dér, er jo også helt fint.  


Hvis denne jul skal være den første, hvor du prøver kræfter med at lave hjemmestrikkede gaver, kan du få tip til at komme godt i gang i vores Begynderguide: Kom godt i gang med strikningen


Farverige julegaver med perler og gummi

Små og store perler kan blive til mange forskellige slags julegaver. De kan sættes på perleplader i flotte mønstre og motiver eller som figurer, f.eks. sjove fantasidyr. Lim en magnet bagpå, så kan de sidde på køleskabet, eller lav mange små figurer og brug pinde eller små grene til at hænge dem op som en uro.  


Perler på snor kan også bruges til at lave små fine hjemmelavede nøgleringe eller til smykker som halskæder og armbånd. Hvis du foretrækker at arbejde med noget lidt blødere end perlerne, er der masser af kreative muligheder med et materiale som dekorgummi i forskellige størrelser og former.


Giv et lille kunstværk som julegave

Et tegnet eller malet kunstværk, som er lavet af børn, børnebørn, andre familiemedlemmer, legekammerater eller venner er en charmerende og personlig julegave. Find udstyr til maling og tegning her. Start eventuelt med at købe et samlet  tegne-/male kunstnersæt, så er I godt i gang.


TIP: Stenmaling i flotte farver – kan bruges til dekoration af mange forskellige materialer.  


Udsmyk lærredet med et fællesmaleri

En tegnet eller malet julegave kan være fremstillet af en enkelt ‘kunstner’, men det kan også være sjovt at lave kunstværket, der skal gives som julegave, som et fælles projekt, hvor forskellige deltagere har bidraget med hver deres del af motivet. I kan have en farve hver, eller I kan lave et stafet-maleri, som bliver givet videre til den næste maler ved bordet, efter et aftalt stykke tid. En anden mulighed er at dele et lærredet op og så male hver jeres del. Eller at male på et lærred hver i samme størrelse. Så kan lægge en hel lille kunstudstilling under juletræet 😊    


Tjeklisten til hjemmelavede malerier og tegninger


HUSK: Vi har et overraskende stor udvalg – til ALTID LAVE PRISER!