• Landsdækkende bytteservice
  • Fragt fra kr. 29,-

Guide: Vælg den rigtige plæneklipper

Robotplæneklipper eller almindelig plæneklipper? 


Plæneklipper

Her får du gode råd til, hvad du skal overveje, når du vælger din nye plæneklipper. Hvilken type af plæneklipper, der passer bedst til dig og din have afhænger blandt andet af, hvor stor din græsplæne er, hvilken energikilde du foretrækker, om du går op i hvor meget plæneklipperen støjer og om du selv vil slå plænen eller om du vil overlade plæneklipningen til en robot.

Plæneklipper
Have med stor græsplæne

Græsplænens størrelse og havens terræn

Vælg en plæneklipper, der passer til haven og størrelsen af din græsplæne. 
  • Større græsplæner. Her er det bedst med en plæneklipper, der har flere kræfter og større udholdenhed. Benzindrevne plæneklippere anbefales. Husk plæneklipperolie til plæneklippere med 4-takts-benzinmotor. Eldrevne plæneklippere er upraktiske til store græsplæner på grund af ledningen. Du kan få en batteridrevet plæneklipper med en relativt kraftig motor, men batteriet holder næppe til en stor græsplæne, så du skal have flere opladte batterier på lager, hvis du vælger denne løsning.   ​​​​​​​


  • Plæner med ujævne overflader. Har du en have med bakker og skråninger, en meget stor græsplæne eller skal du jævnligt klippe græsset på en naturgrund med kraftigt græs, f.eks. ved sommerhuset, er det klogt at vælge en selvkørende plæneklipper. Robotplæneklippere kan have svært ved at klare bakker og skråninger, så en almindelig selvkørende plæneklipper på enten strøm eller benzin er oftest bedst her.  


​​​​​​​

TIP: Du kan også vælge en plæneklipper med ‘rugbrødsmotor’

Hvad skal der ske med det afklippede græs?

Hvis synes ikke generer dig, kan du bare lade korte afklippede græsstrå ligge. De fungerer som naturlig gødning til græsplænen. En plæneklipper med bioklip er særlig god til at findele de græsstrå, der bliver klippet af.​​​​​​​


Tætte lag af lange afklippede græsstrå kvæler græsset nedenunder, så dem bør du fjerne. Hvis du selv vil have fornøjelsen efter græsslåningen, kan du bruge en god løvrive til at riv det afklippede græs sammen.


Hvis du helt vil undgå, at der ligger afklippet græs på den nyslåede plæne, skal du vælge en plæneklipper med græsopsamler. Her blæser lufttrykket fra plæneklipperens motor de afklippede græsstrå om i en bagudmonteret pose, som du så bare skal tømme et par gange undervejs.

Plæneklipper larm

Hvor meget larmer en plæneklipper

Hvis du selv er støjfølsom, eller måske bare gerne vil tage lidt hensyn til naboerne, er det rart at vide, hvor meget de forskellige typer af plæneklippere støjer, før du vælger din nye maskine.


​​​​​​​


HUSK: Altid lave priser! Og overraskende stort udvalg