• Landsdækkende bytteservice
  • Fragt fra kr. 29,-
Fest i haven

Hold en god fest i haven

Se tjeklisten: Husk det hele til havefesten


Hvordan holder man en god havefest? Der er selvfølgelig forskel på, hvad man synes en god fest er. En formel og højtidelig fest kan være lige så god som en afslappet og uformel fest. Det afhænger af dit temperament og af de gæster, du inviterer.


Fælles for alle vellykkede havefester er, at værterne har forberedt sig, tænkt sig godt om, husket det hele og har indrettet terrasse og have, f.eks. med de rigtige havemøbler, så gæsterne har plads og rum til at hygge sig både før, under og efter spisning. Her får du tjeklisterne til den gode havefest.


TIP: Konfirmation? Så skal der selvfølgelig pyntes op til det. Find konfirmationspynt her.


Giv gæsterne en festlig modtagelse


Pynt haven med farverige balloner, guirlander, årstidens blomster og andre dekorationer, der passer til festens tema. Så er den festlige stemning slået an fra start. Sørg også for at der er forskellige drikkevarer og snacks klar, når gæsterne ankommer. De kan enten stå på et stort havebord eller, hvis du foretrækker mindre havemøbler, på små caféborde rundt omkring i haven.


Havefestes start - tjeklisteServering ved bordet eller buffet?

Der er to modeller, når der skal serveres lækker mad til havefesten. Gæsterne kan blive siddende på deres pladser, hvor mad og drikkevarer så bliver serveret. Alternativet er en buffet, hvor gæsterne kan gå til og fra og selv fylde deres tallerkner. Drikkevarer kan stå på bordet eller ved buffeten.


Begge modeller kræver, at du har de rigtige havemøbler og nok af dem. Hvad du foretrækker, er et temperamentsspørgsmål, men buffetmodellen passer ofte godt til den lidt mere uformelle stemning, der er til en havefest. Og så er grill og hjemmelavede pizzaer jo også oplagte muligheder til enhver havefest.


Havefestens hovedmåltid - tjeklisteTIP: Når du planlægger menuen – overvej om der skal være vegetariske og veganske muligheder til de gæster, der foretrækker det.


Skab gode hyggekroge


Sørg for at der er forskellige hyggekroge i haven, hvor gæsterne kan slappe af og nyde hinandens selskab efter at have siddet til bords. Havefesten er en god anledning til at få købt de ekstra havemøbler, hynder og puder, du alligevel altid mangler, når der er gæster. Og måske det lækre loungesæt, I kan få glæde af resten af sommeren. Tænk også på nogle aktiviteter til havefestens små og store legebørn, som har brug for at røre sig. Og husk udendørs lys, så din havefest kan fortsætte med stemningsfuld belysning langt ud på aftenen. Et bålfad hygger også.


Havefestens ‘tredje halvleg’ - tjeklisteHvad hvis det bliver dårligt vejr til havefesten?

Sørg for, at du har en backup plan, hvis vejret ikke arter sig. Partytelte og havepavilloner er altid en super løsning til havefesten. Så er der læ og tørvejr, hvis der kommer blæst eller byger. Hav eventuelt et par varmeblæsere stående klar.


HAV EN RIGTIG GOD OG HYGGELIG HAVEFEST.

Alt til festen

Find festartiklerne til din fest
Se kataloget her
Alt til festen