• Landsdækkende bytteservice
  • Fragt fra kr. 29,-
I form - motionsudstyr

Hvordan kommer jeg i form?

Træningsudstyr til styrketræning og andre slags motion   


Er jeg i god form? Og hvor meget motion skal man have om dagen? Det er spørgsmål, de fleste stiller sig selv en gang imellem. Som voksen bør du være fysisk aktiv mindst en halv time hver dag. Det betyder ikke, at du behøver at kaste dig ud i en halv times daglig spurt eller heftig vægtløftning. Mindre kan sagtens gøre det. Det vigtigste er at komme godt i gang.   


Hvad gør motion for kroppen?

Der er mange gode grunde til at være i form. Motion hver dag øger din livskvalitet, fordi en krop i bevægelse forbedrer den fysiske sundhed og giver dig en følelse af velvære. Også når du slapper af efter træningen. Daglig motion forebygger livsstilssygdomme, som f.eks. type 2-diabetes og hjerte-kar-sygdomme.


Konditionstræning

Din kondition er et udtryk for, hvor effektivt musklerne udnytter ilt til kroppens produktion af energi. Konditionstræning er godt for dine lunger, hjertet, blodkar og muskler. Hvis du træner din kondition, f.eks. ved at tage en løbetur (eller en gåtur, hvor du går lidt hurtigt) et par gange om ugen, kan du komme i form på ret kort tid. Men så skal du selvfølgelig fortsætte med træningen, for at holde den gode effekt ved lige.


Træningsudstyr og fitnessudstyr - bedre kondition


Træning af smidighed

Smidighed er et udtryk for, hvor elastiske dine muskler og sener er. Det har betydning for, hvor meget dine led kan bevæge sig. Smidighed forhindrer generende spændinger og muskelsmerter. En af de gode ting ved smidighedstræning er, at det er meget fleksibelt: Træn når og hvor det lige passer ind i dit dagsprogram. Start f.eks. dagen med nogle strækøvelser eller et kort yogapas, og gør det til en god vane at lave pausegymnastik et par gange i løbet af dagen. Også når du er hjemme.


Træningsudstyr - øget smidighed


Hvad er pilates?

Pilates er en effektiv træningsmetode, hvis du gerne vil komme i form. Træningsformen er opkaldt efter tyskeren Joseph Pilates, der udviklede teknikken i 1920erne. Pilates minder om yoga, fordi begge former for træning handler om smidighedsøvelser, åndedræt og stræk - men pilatesøvelser lægger ekstra meget vægt på at styrke musklerne og på at give en bedre kropsholdning. Øvelserne foregår, ligesom yoga, på en måtte. Se træningsudstyr til pilates


Styrketræning

Styrketræning giver bedre stofskifte, stærkere hjerte, bedre blodomløb og mere energi. En større muskelmasse øger din hvileforbrænding og forebygger (sammen med motion), at du tager for meget på. For de fleste er det passende med et styrketræningsprogram, hvor der er træning 2-3 gange om ugen. Start forsigtigt og trap op efterhånden, så du ikke får skader.


Udstyr til styrketræning


TIP: Boksning er en effektiv og sjov træningsform, som træner konditionen, balance/motorik og styrker musklerne. Se boksesække her.  


HUSK: Altid lave priser! Og overraskende stort udvalg  

Udover træningsudstyr til yoga og pilates, udstyr til løbetræning ude, styrketræning, løbebånd, motionscykler og håndvægte har vi også gymnastikribber, massagebrikse, stepbænke, gåbånd og mange andre former for udstyr til at komme i form med træning hjemme og ude.

Kom i form

Find udstyret i kataloget.
Læs kataloget her
Kom i form