• Landsdækkende bytteservice
  • Fragt fra kr. 29,-
Trådløst internet i hjemmet

Trådløst wi-fi internet hjemme

Se de 5 gode tips til bedre wi-fi hjemme hos dig selv


Internet der fungerer trådløst (wi-fi) er efterhånden ved at være en selvfølge. Wi-fi hjemme eller på arbejdspladsen er uundværligt for de fleste, og der er ikke noget mere irriterende i hverdagen end wi-fi, der ikke virker ordentligt.


Læs her hvordan du kan få bedre wi-fi ved at placere tingene rigtigt, ved at undgå at bruge den samme ‘hovedvej’ til internettet som alle naboerne, og ved at opfange og videresende wi-fi-signalet fra det ene rum til det andet.


TIP: Hvis du vil have en stærk wi-fi-løsning fra start kan du købe Router/Extender samlet.


Hvordan forstærker jeg mit wi-fi-signal?

Du får et langt bedre trådløst internet, hvis du er opmærksom på, hvordan du placerer routeren, der sender signalet rundt. Og så er der et smart trick, der kan give dig stærkere wi-fi.


  1. Placering af wi-fi routeren. Stil den højt og lad være med at gemme den væk. En router er den enhed, der via din internetudbyder sender det trådløse internetsignal rundt i rummene. Hvis routeren står højt og frit fremme, f.eks. på en hylde eller på et højt skab, er det den bedste placering. Så får et bedre signal, end hvis routeren står på gulvet eller et andet lavt sted.

  2. Skift kanal – det kan være en god ide at ændre den kanal, routeren er forudindstillet til at bruge. Hvis du bor tæt på andre, som har deres wi-fi på samme kanal, kan der nemt opstå ‘trafikprop’. Og så bliver alles wi-fi langsommere. Se i manualen, hvordan du ændrer routerens kanal. Prøv dig frem og se om wi-fi-signalet bliver bedre og stærkere på en af de andre kanaler. Måske er der en kanal, du kan have helt for dig selv.

  3. Forstærk – en wi-fi repeater kan gøre wi-fi-signalet kraftigere og giver dig en bedre forbindelse til internettet. En repeater/wi-fi-forstærker virker på den måde, at den opfanger det wi-fi-signal, routeren udsender i forvejen, og sender det videre i forstærket form rundt i de nærliggende rum. Det betyder selvfølgelig, at repeateren skal placeres inden for rækkevidden af den oprindelige trådløse router. Køb eventuelt wi-fi-router med forstærker/booster samlet.

  4. Drej på antenne – hvis du har en router med antenner udvendigt, kan du styrer retningen af det trådløse internetsignal. En lodret antenne sender signal ud til siden i en cirkel, og det er jo fint på den etage, routeren står på. Hvis du lægger en antenne vandret, giver den bedre signal op/ned, altså til etagen over eller under.
    ​​​​​​​
  5. Byggematerialer – betonvægge og betongulve svækker wi-fi-signalet mere end f.eks. gipsvægge og trægulve. Metal og mikrobølger forstyrrer og svækker også signalet. Derfor er køkkenet sjældent et særlig godt sted for en trådløs router.


Wi-fi kan øge sikkerhed og tryghed

Det kan være både praktisk og betryggende, at kunne se hvad der foregår indendørs eller omkring din bolig, når du ikke selv er i nærheden af hjemmet. Hvis du har trådløst internet via wi-fi kan du koble indendørs og udendørs overvågningskameraer på signalet.


Nogle kameramodeller kan du bare tænde for og så se hvad der sker. Andre er mere avancerede og kan f.eks. bruges til at forebygge indbrud, fordi de sender end meddelelse i det øjeblik de registrerer en bevægelse. Se forskellige modeller af wi-fi-kameraer til overvågning af dit hjem.


HUSK: Altid lave priser! Og overraskende stort udvalg

Udover routere, wi-fi-forstærkere/repeatere, kabler, stik og andet til netværk har vi blandt andet også mobiltilbehør, fladskærms TV, bærbare computere og iPads.