• Landsdækkende bytteservice
  • Fragt fra kr. 29,-
Adventskranse og søde juledekorationer

Adventskranse og søde juledekorationer

Sådan skaber du nemt ekstra julehygge hjemme hos dig selv


Hvordan laver man en flot juledekoration, hvor kan man købe adventskrans og kan man lave juledekorationer med oasis? Det er nogle af de spørgsmål du får svar på her.


Læs artiklen og få inspiration til at pynte adventskransen og en trin-for-trin guide med indkøbsliste til nemme juledekorationer i forskellig stil.


December er en mørk tid, så lys skal der til. En fin og smuk juledekoration, med eller uden kalenderlys, og en stemningsfuld adventskrans, hvor lysene tændes et efter et de fire søndage i advent, hører med til den gode indendørs julestemning.  


Hvor stammer kalenderlys fra?

At lave nedtælling til juleaften med et kalenderlys er en gammel tradition, der startede med hjemmelavede lys med streger på i skoler og private hjem. Fra starten af 1940erne begyndte den danske virksomhed Asp-Holmblad at producere kalenderlys. Vidste du for resten, at du også kan få kalenderlys som LED-lys.


Køb en adventskrans der kan pyntes igen og igen

Hvis du vil pynte adventskransen selv, er der flere gode løsninger. Nogle af dem, kan du selv binde grangrene på, hvis der skal skrues op for det grønne. Du kan også købe en med gran og lys – adventskransen, som er lige til at hænge op.Pynt selv din adventskrans

Start eventuelt med en tur i skoven og find ting i naturen, der være med til at pynte indendørs på din adventskrans. Gør adventskransen ekstra flot og juleagtig med mos og kogler, dekorationsbær, dekorationssvampe, guldspray, sølvspray eller snespray.


TIP: I stedet for en adventskrans af gran, som bliver smidt ud efter hver jul, kan du bruge en adventskrans med LED-lys, der er lige til at hænge op år efter år.


Juledekoration med kalenderlys og oasis

Sådan laver du selv juledekorationen:


  1. Læg en oasisblok i blød. Den skal være helt dækket af vand.
  2. Find en vase med større diameter end lyset og skær oasisblokken til, så den passer i vasen. Blokken må gerne stikke 3-5 cm op over vasens kant, så du kan fastgøre pynt fra siderne. Hvis lyset ikke har metaltråde (til fastgørelse i oasis) i bunden, kan du selv lave dem af kraftig ståltråd, som du kan varme op, så de er nemmere at stikke ind i lysets bund.
  3. Sæt lyset fast i midten af oasisblokken.
  4. Dæk hele blokken med mos. Hvis du laver ‘klemmer’ af små stykker U-formede ståltråd, sidder mosset bedre fast. Fuldend dekorationen med et par dekorative svampe, bær eller julekugler.


Til denne juledekoration skal du bruge spand, vase, ståltråd og:


TIP: Fri leg med kreativiteten – 4 nummererede LED-lys til adventskransen og dekorationsler til at sætte gran og pynt i. Du bestemmer resten.


Nemme juledekorationer som børn kan være med til at lave

I kan lave en fin aflang juledekoration, f.eks. til vindueskarmen, med et dekorationsfad, grangrene med pynt, LED-lys, søde nisser, dekorationssvampe, kogler og kviste.


I kan også lægge pynt i julelystager og lave dem til små fine juledekorationer, der kan stå på julebordet eller i vindueskarmen. Læg en bund i lysestagen af dekorationsler, så pynt og gran kan sidde fast. En anden mulighed er at lime pynten fast på en ring af karton, der passer til lysestagens form.


Juledekoration med guld og glimmer

Sådan laver du selv juledekorationen:


  1. Brug et rundt fad.
  2. Rul/pres et stykke dekorationsler ud, så det passer i fadets bund.
  3. Sæt et eller flere bloklys, hvor du synes de skal stå.
  4. Klip grangrene i mindre stykker og stik dem skråt/udadvendt ned i leret. Start inde fra lysene og bevæg dig udad i cirkler.
  5. Giv kogler, stjerner og kviste guldspray. Læg dem på en avis eller et stort stykke pap/stof. Spray på den ene side, lad tingene tørre, vend og spray på den anden side. Fuldend dekorationen med din guldpynt.


Til guld- og glimmerjuledekorationen skal du bruge et bundt gran og:


TIP: Andre ting, der giver julehygge inde – sjove julefigurer, indendørs lyskæder, gør-det-selv DIY julepynt, granguirlander med lys og indendørs lysfigurer.


HUSK: Vi har et overraskende stor udvalg – til ALTID LAVE PRISER!