Indret haven til udendørs leg

Hvad kan man lege udenfor? Se de gode ideer

Forhøjet vandstand i haven

En børnevenlig have har plads til mange forskellige slags udendørs leg og legetøj. Indret haven, så der både er mulighed for leg, sport og motion til dine egne børn og masser af børnevenlige aktivitetsmuligheder lige udenfor døren, når der er familie, venner og legekammerater på besøg.


Hvad kan man lege i haven?

Om det er en trampolin, et par fodboldmål eller et legetårn med rutsjebane, der er mest populært – det afhænger af børnenes alder, interesser og temperament. Der er heldigvis mange legemuligheder at vælge imellem:

Forhøjet vandstand i haven

7 gode legemuligheder


Sjov leg i haven til den mindste

Lav en plan for den børnevenlige have

Hvis I skal indrette haven, så den bliver mere børnevenlig, kan I fx få ungerne til at lave en Top-3 over, hvad de ønsker sig mest af legemuligheder og legetøj i haven. Så kan du lave en samlet haveplan med både plads til leg og hyggekroge efter det.

TIP: Elbil til børn - Lamborghini, Mercedes eller Audi på havegangen?

billede

Plads til fodbold i haven

En god græsplæne til boldspil er et hit hos alle sportsglade legebørn. Måske bagerst i haven, eller på et stykke græs i forhaven, der alligevel ikke rigtig bliver brugt til noget.


Udover det helt grundlæggende, fodboldmål og fodbold, er en rebounder, hvor bolden ‘bounder’/hopper tilbage, også en populær og sjov fodboldaktivitet.  Hvis du gør en del af græsplænen til fodboldbane, er det en god ide at vælge græsfrø, der giver en hurtigt voksende og robust plæne beregnet til sport.  

billede

Basketballbane i haven

En basketballbane med en eller to kurve er også populært – og jo ikke så pladskrævende som fodboldbanen. Du kan vælge en basketstander der kan stå alene og flyttes eller basketballkurv, der kan hænges op et fast sted.

TIP: Spil bordtennis på terrassen eller i haven. Du kan få et bordtennisbord til udendørs brug.

billede

Trampolin i hav

Trampolinerne er på få år blevet en elsket nyklassiker blandt hoppeglade børn overalt i Danmark. Der er heldigvis meget at vælge imellem: Se de mange forskellige trampolinmodeller.

Vælg eventuelt en trampolin, der kan graves ned. Så fylder den mindre, er mere stabil og lettere at komme op på. Desuden blæser en nedgravet trampolin ikke væk eller flytter sig, når der bliver hoppet på den.


Er en trampolin farlig?

Trampoliner er sjovt legetøj i haven – men husk sikkerheden. Der bør altid være et solidt sikkerhedsnet omkring trampolinen, som skal stå på en plan overflade, der er fri for forhindringer som sten, grene eller andre genstande.  Og så er det bedst, hvis der kun er én der hopper ad gangen. Det forhindrer sammenstød og andre ulykker. En anden god regel er at undgå farlige tricks. Hvis man f.eks. lander forkert, når man vil slå en saltomortale, kan de give alvorlige skader på ryg og nakke.

TIP: Stormsikring af trampolin - til fastgørelse og sikring af fritstående trampolin

billede

Gyngestativ med legetårn

Det er ret sejt at have sit eget gyngestativ med legetårn i haven, så man kan kravle op og holde udkig, gemme sig eller bare sidde og hyggesnakke oppe i tårnet.  

Der er mange forskellige legetårnsmodeller at vælge imellem alt efter om der skal være rutsjebane, en eller flere gynger, klatrestativ eller klatrevæg med.  

HUSK: Altid lave priser! Og overraskende stort udvalg