• Landsdækkende bytteservice
  • Fragt fra kr. 29,-
Leg i haven

Indret haven til leg

Gode ideer til en børnevenlig have


Indret din have, så der er plads til leg. Så er der både mulighed for leg og motion til dine egne børn i hverdagen og børnevenlige aktivitetsmuligheder lige udenfor døren, når der er familie, venner og legekammerater på besøg.


Om det er en trampolin, et par fodboldmål eller et gyngestativ med rutsjebane og legetårn der vil være mest populært - det afhænger af børnenes alder, interesser og temperament. ​​​​​​​


Plads til boldspil og gymnastik i haven

En god græsplæne til boldspil er et hit hos alle sportsglade legebørn. Måske bagerst i haven, eller på et stykke græs i forhaven, der alligevel ikke rigtig bliver brugt til noget? Udover fodboldmål er en rebounder, hvor bolden ‘bounder’/hopper tilbage, også en sjov fodboldaktivitet. Hvis du gør en del af græsplænen til fodboldbane, er det en god ide at vælge græsfrø, der giver en hurtigt voksende og robust plæne. Du kan også få frø, som er gode til at reparere huller med.


En basketballbane med en eller to kurve er også populært og ikke så pladskrævende som fodboldbanen. Til krudtunger, der elsker spring og vejrmøller er den oppustelige gymnastikmåtte, airtrack, helt genial.


Vælg robuste planter og buske omkring den del af græsplænen, der er indrettet til leg. De skal kunne tåle, at der kommer en bold forbi af og til. En anden mulighed er at sætte et beskyttende hegn op foran staudebedet eller køkkenhaven.


Tjeklisten til legevenlig græsplæneTIP: Spil bordtennis på terrassen eller i haven. Du kan få et bordtennisbord til udendørs brug.


Trampolin i haven – det uopslidelige hoppehit

Trampolinerne er på få år blevet en elsket nyklassiker blandt hoppeglade børn overalt i Danmark. Der er heldigvis mange forskellige trampolinmodeller. Vælg eventuelt en trampolin, der kan graves ned. Så fylder den mindre, er mere stabil og lettere at komme op på. Desuden blæser en nedgravet trampolin ikke væk eller flytter sig, når der bliver hoppet på den. Fritstående modeller bør du fastgøre med stropper til stormsikring af trampolin.


TIP: Hop ekstra højt med det vildt sjove Bungee-sæt til trampolinen.


Trampolin i haven – sikkerhedsregler


Trampoliner er sjovt legetøj i haven – men husk sikkerheden. Der bør altid være et solidt sikkerhedsnet omkring trampolinen, som skal stå på en plan overflade, der er fri for forhindringer som sten, grene eller andre genstande.


Og så er det bedst, hvis der kun er én der hopper ad gangen. Det forhindrer sammenstød og andre ulykker. En anden god regel er at undgå farlige tricks. Hvis man f.eks. lander forkert, når man vil slå en saltomortale, kan de give alvorlige skader på ryg og nakke.


Legetårn

Gyngestativ med legetårn


Det er ret sejt at have sit eget gyngestativ med klatretårn i haven, så man kan kravle op og holde udkig. Eller bare sidde og hygge oppe i tårnet. Der er mange forskellige modeller at vælge imellem alt efter om der skal være rutsjebane, en eller flere gynger, klatrestativ eller klatrevæg med.


HUSK: Altid lave priser! Og overraskende stort udvalg


Udover trampoliner, klatretårne, fodboldmål, rebounders og airtracks har vi mange andre ting til udendørs leg i haven, f.eks. hoppeborge, vandpistoler, badebassiner, sandkasser og en hel masse andet sjovt til en børnevenlig legehave.