• Landsdækkende bytteservice
  • Fragt fra kr. 29,-
Højtryksrenser

Quickguide til rengøring af fliser m.m.

Sådan bruger du en højtryksrenser rigtigt


En flot og ren terrasse, veranda eller flisebelagt indgang, når forår og sommer gør det lunt og fristende at sidde ude, er et syn du får fornøjelse af hele sommeren.


Læs her hvordan du bruger en højtryksrenser på fliser og andre materialer. Du kan også bruge den smarte terrassevasker fra Nilfisk. Eller du kan anvende en mere skånsom metode, hvis du gerne vil behandle træværket lidt mere forsigtigt.      


En god højtryksrenser giver flotte fliser

En god højtryksrenser er med sin kraftige vandstråle en effektiv rengøringsmetode, når terrassen skal gøres klar til mange gode udetimer resten af året.


TIP: Du kan også bruge en Nilfisk Patio Cleaner terrassevasker til at fjerne skidt, alger og mos fra terrassen. Der er især smart, hvis du gerne vil undgå sprøjt af vand og skidt, når du gør rent.


Hvad er bedst mod flisepest?

Flisepest er en type algevækst på fliser og andre overflader, der udsættes for fugt. Flisepesten sidder godt fast og kan være vanskelig at få af. Rensning med en højtryksrenser er en effektiv metode til at fjerne flisepest.


Sådan gør du:


  1. Start med at fjerne løse genstande og møbler fra terrassen. Fej derefter jord og blade væk fra terrassen for at fjerne så meget snavs som muligt inden højtryksrensningen.

  2. Tilslut højtryksrenseren til vand og strøm. Hold dysen 30-50 cm over terrassen, når du går i gang, så du ikke beskadiger overfladen.
    ​​​​​​​BEMÆRK: Vær særligt opmærksom på at holde god afstand, hvis du renser træ.

  3. Bevæg dysen langsomt og jævnt frem og tilbage i overlappende baner, indtil hele terrassen er ren.

  4. Hvis der er pletter (f.eks. flisepest) eller snavs på terrassen, der ikke går af med vand, kan du prøve at tilsætte et rengøringsmiddel beregnet til fliser, beton og sten til højtryksrenserens reservoir og så gentage renseprocessen.

  5. Skyl terrassen grundigt efter med rent vand til sidst for at fjerne eventuelle rester efter rengøringsmidlet.


HUSK ALTID at læse brugsanvisningen til din højtryksrenser, før du går i gang, og følg de anbefalede sikkerhedsforanstaltninger. På den måde undgår du selv at komme til skade og at ødelægge materialer, du rengør.


Tjeklisten til rengøring af fliser og træterrasseKan jeg bruge højtryksrenser til træterrassen?

​​​​​​​​​​​​​​En højtryksrenser kan skade træet. Vær forsigtig og hold ikke dysen/mundstykket for tæt på det, du renser. Det kan ødelægge overfladen, hvis trykket er for hårdt. Hvis du vil rengøre din træterrasse eller veranda, er det en god ide at bruge en kraftig men blød børste og trærensningssæbe.


HUSK: Altid lave priser! Og overraskende stort udvalg

Udover højtryksrensere, som er gode til at rengøre fliser, flisekoste, fliserens og smarte terrassevaskere har vi også tagrens, tagrenderensere og tagrendefiltre, havemøbler og en hel masse andet til haven.