• Landsdækkende bytteservice
  • Fragt fra kr. 29,-
Cykellygte

Bliv set i mørket

Kør og løb sikkert på cykelsti og løbetur

Uanset hvilken slags trafikant du er, har du sikkert oplevet på egen krop, hvor vigtigt det er at blive set i mørket. Mange bilister har prøvet at stå på bremsen, fordi der pludselig dukkede en cyklist eller en motionsløber op – ud af mørket. Cyklister og løbere har jævnligt ubehagelige oplevelser med bilister, der ikke havde set dem i tide. Her får du gode råd til, hvordan du bliver set i mørket, når du er på cykel eller har taget løbeskoene på.


Sikker i sadlen med reflekser og lys

I “Bekendtgørelse om cyklers indretning og udstyr” står der, at en cykel mindst skal have:

  • En hvid refleks, der er synlig forfra
  • En rød refleks, der er synlig bagfra
  • Mindst to gule reflekser, der bevæger sig når cyklen kører (f.eks. i pedalerne) og som er synlige bagfra.


Desuden skal der på hver cykelhjul være mindst én gul refleks, der er synlig fra siderne. Eller hjulene skal have hvide reflekterende dæksider eller fælgsider. Cykellygter skal afgive lys som er tydeligt synligt forfra og bagfra i mindst 300 meters afstand. Forlygter skal lyse hvidt eller gult, og baglygter skal lyse rødt.


Bliv set på cykelturen


Bliv set på løbeturenHvis du løber eller går i mørke et sted uden gadelys og du ikke har reflekser på, kan en bilist, som kører med nærlys, først se dig på 25-40 meters afstand. Det kan være for kort afstand til at nå at bremse. Hvis du har refleksvest eller andre reflekser på, kan bilisten kan se dig på 130-140 meters afstand med nærlys.


HUSK: Altid lave priser! Og overraskende stort udvalg

Træner du på andre måder end løb, eller har du planer om at starte?