• Landsdækkende bytteservice
  • Fragt fra kr. 29,-
Rengøring i efteråret

Rengøring i efteråret

Væk med sommerens støv og snavs

De fleste kender begrebet ‘forårsrengøring’, den ekstra grundige hovedrengøring når luften bliver lunere, og man får lyst til at åbne vinduer og døre for at lukke foråret ind.


Men det er faktisk mindst lige så vigtigt at få gjort godt rent i alle kroge i efteråret, ikke mindst dem, du ikke lige kommer forbi i løbet af sommerens mange udedage, hvor jord og støv lettere finder vej ind gennem havedøren eller terrassedøren. Alt det snavs skal selvfølgelig væk, inden kulden og vinteren kommer, og vi begynder at tilbringe mere tid indendørs.


Tjeklisten – rengøring i efteråret


  • Effektiv støvsuger – en støvsuger med god sugekraft er ikke til at undvære, når du gør rent.  • Rengøringsmidler – husk at forskellige rengøringsmidler, kan være særligt egnede til forskellige overflader.  • Gummihandsker – beskytter hænderne under rengøringen, vælg størrelse M, L eller XL.
Planlæg din efterårsrengøring

Find et tidspunkt hvor du har god tid til at gøre rent. Efterårsrengøringen kan sagtens klares i en weekend, fordelt over et par hverdage, eller måske på en enkelt dag, hvis du er effektiv og har hele dagen.


Tjek vejrudsigten og vælg et tidspunkt, hvor det ser ud til tørvejr, hvis du kan. Så kan du nemlig hænge tæpper, dyner og puder ud for at lufte.


Er vejret til det, kan du også stille møbler udenfor, så du bedre kan komme til de vanskelige steder inde. Flyt under alle omstændigheder sofaen og andre større gulvmøbler ud fra væggen, så du kan komme ordentligt til med støvsugning og gulvvask. Giv også sofapuderne en tur med støvsugeren, eller tag dem ud og bank sommerstøvet af.


Radiatorerne er jo som regel ikke lige sådan til at flytte, så husk også at få gjort rent bag dem. Opvarmet støv og snavs lugter ikke særlig godt.


TIP: Se mere om grundig rengøring af badeværelse og effektiv rengøring af køkken.


Lav en lille arbejdsplan på forhånd. Det kan f.eks. være en plan over hvilken rækkefølge, du tager de forskellige rum i og stikord til rengøringen i hvert rum. Generelt er det et godt rengøringstip at starte oppefra og ned, så undgår du dobbeltarbejde med at skulle støvsuge, tørre støv af og måske vaske gulvet igen. Så sjovt er det jo heller ikke at gøre rent 😉.


Hvis du planlægger, at efterårets grundige rengøring skal klares over et par dage, kan du skrive ned, hvad du skal nå hver dag. Så ved du også, hvornår du er nået gennem dagens rengøringsopgaver, og kan ‘holde fri’, smide gummihandskerne og lavet noget andet med god samvittighed.  


Forebyggelse af kondens og skimmel

Når du er færdig med efterårsrengøringen, kan det være en god ide at anskaffe fugtfjernere i vintermånederne, hvis du har rum med særlig risiko for kondens og skimmel. Du kan også sætte dem tæt ved vinduer, der plejer at dugge. Sæt fugtfjernerne frem nu, hvor det begynder at være koldere og fugtigere udenfor. Det kan også være en god ide med en ekstra varmekilde. Og så gælder det altid, at det er særlig vigtigt at lufte godt ud et par gange om dagen i de kolde måneder. Læs mere i artiklen Sådan undgår du skimmelsvamp.


Rigtig god arbejdslyst 😊 med efterårsrengøring.


HUSK: Overraskende stort udvalg – til ALTID LAVE PRISER!