• Landsdækkende bytteservice
  • Fragt fra kr. 29,-
Rengøring af badeværelse

Effektiv rengøring af badeværelset

Få toilet, bruseniche, badekar, vask og gulv – helt rent


Hvor ofte skal badeværelset gøres rent? Det får du svar på her – sammen med et par gode tip til, hvordan du griber det an, og hvor ofte du bør trække i gummihandskerne.

Der skal jævnlig rengøring til for at opretholde en god hygiejne, som kan holde bakterierne nede og skidtet væk fra badeværelset. Gør det til en god vane at have en fast og systematisk rengøringsrutine en gang om ugen. På den måde fremstår det også pænt og rart for alle, der bruger det.


TIP: Brug en sanitet- og fugebørste med ergonomisk håndtag til alle de steder, der er svære at nå. Opvaskebørster og skuresvampe er også gode til de vanskelige steder. Eller til steder, hvor skidtet sidder ekstra godt fast.


Hvilke rengøringsmidler er gode til badeværelset?

Der er forskellige slags rengøringsmidler, som hver især er særligt gode til forskellige former for rengøring.


Brun sæbe eller sæbespåner

To gode og skånsomme rengøringsmidler til grundrensning og beskyttelse af mosaikfliser, klinkegulve og flere andre materialer:


  • Brun sæbe er effektiv til rengøring af fliser, klinker, kork, skifer, vinyl, terrazzo, keramisk sanitet, stålvaske og alle former for plastik.

​​​​​​​

  • Sæbespåner kan du købe i flydende udgave som er mild, lugtfri, uden parfume, enzymfri og uden animalske ingredienser. Sæbespåner og gode til rengøring af gulve terrazzo, linoleum, uglaserede klinker, skifer, granit og marmor.


Når du skal fjerne kalk fra badeværelset

Eddikesyre er effektivt mod kalk. Det er koncentreret (skal fortyndes) og derfor mere drøjt i brug end almindelig eddike. Vær forsigtig: Eddikesyre er et ætsende produkt, indånd ikke dampene og husk handsker til rengøring, så du ikke får det på hænderne. Og husk at læse, hvad der står om sikkerhed på etiketten, før du går i gang.


TIP: Citronsyre og kalkspray fjerner også kalken effektivt i dit badeværelse.


Rengøring af toilettet

Brug et universalrengøringsmiddel til at vaske toiletsædet og de udvendige sider af toilettet. Brug eventuelt en lille børste (f.eks. en hård tandbørste) til at komme ind de steder, der er sværest at nå.


Indvendigt gør du toilettet rent med toiletrens. Husk at komme godt op under den øverste rende, når du skrubber toiletrensen af igen. Du kan bruge toiletblokke til den daglige renholdelse, hvor en god toiletbørste selvfølgelig også høre til.


Sådan kan du fjerne brune kalkstriber i toilettet

  1. Sænk vandstanden ved hurtigt at hælde en spand vand i toiletkummen. Du kan også ‘pumpe’ vand ud med en toiletbørste.
  2. Lav en blanding af 2 deciliter opvaskemiddel, en 1 deciliter 32% eddikesyre og 4 dl vand.
  3. Fordel blandingen rundt i toiletkummen med en børste eller en svamp. Eller sæt toiletpapir på striberne, hæld blandingen i en sprayflaske og spray blandingen på, så papiret klistrer til kummen.
  4. Lad blandingen sidde i cirka en time.
  5. Skyl efter med rent vand.

​​​​​​​

Husk at bruge handsker og at lufte godt ud undervejs.


Den ekstra grundige rengøring af badeværelset

1-2 gange om året bør du tage grundigere fat med en hovedrengøring, hvor du bruger ekstra tid og kræfter på at komme det mest genstridige snavs til livs. Det er her, du kommer helt ud i hjørnerne af brusenichen, helt rundt om alle armaturer og ned bag/under de steder, du ikke når ved den almindelige ugerengøring.

​​​​​​​

  • Rens rør, revner, fuger og samlinger. Husk at gøre rent bag vasken og på undersiden. En sanitet- og fugebørste er god til at nå de svære steder. Fjern kalkrester på rør og armaturer med kalkfjerner, eddikesyre eller citronsyre.

  • Rens alle afløb og riste. Fjern hår og sæberester med en tandbørste eller vatpinde. Tag riste op, hvis det er muligt, og vask dem af på undersiden.

  • Afkalk vandhanefiltre og brusehoveder med fortyndet eddikesyre eller eddike.
    ​​​​​​​
  • Rens afløb ved at hæld kogende vand med en spiseskefuld almindelig soda (ikke kaustisk soda som er langt kraftigere og ætsende) pr. liter i afløbet. Lad det stå nogle timer og skyld derefter afløbet grundigt med almindeligt vand. Gentag eventuelt behandlingen en ekstra gang. Rent vand, som er over 90 grader varmt, dræber i øvrigt også de fleste bakterier og forebygger propper i afløbet. Skyl gerne igennem med 1 eller 2 kedler meget varmt vand en gang om ugen. Ved særligt genstridige propper kan du bruge kaustisk soda som afløbsrens.


HUSK: Overraskende stort udvalg – til ALTID LAVE PRISER!    


Alt til effektiv rengøring her

Rengøringsartikler til badeværelset og resten af boligen
Læs kataloget her
Alt til effektiv rengøring her