• Landsdækkende bytteservice
  • Fragt fra kr. 29,-

Når studenterhuerne skal fejres

Tips og inspiration til et festligt studentergilde


Studenterhue

Fest i haven og glade studenter på vejene. Det er et herligt indslag i trafikken, når årets studenter kører højt syngende, råbende og glade forbi med deres nye studenterhuer på hovedet. Måske har du allerede hørt eller set de første studentervogne og vinket eller dyttet dem tillykke.


Traditionen med at få hue på efter den sidste eksamen har eksisteret i Danmark siden 1850. Og traditionen med at huerne selvfølgelig skal fejres med en god sommerfest i haven lever heldigvis i bedste velgående.


Her får du inspiration og idéer til studentergildet. Masser af gode tips, både hvis festen er hos dig og hvis du hjælper med at købe ind og arrangerer festen.

Studenterhue
Festlig pynt

Hvordan foregår et studentergilde?

En ny student kan selvfølgelig fejres på mange forskellige måder. Ude eller inde. Formelt eller mere casual. Mange vælger at satse på det gode sommervejr. Her er et par gode tip til inspiration, hvis du hører til dem, der tænker, at havefest er oplagt.


​​​​​​​

Studenterfest i partytelt eller havepavillon

​​​​​​​Hvor meget telt i haven, er der plads til? Frem med målebåndet for at måle græsplænen eller terrassen op. Du kan få partytelte i alle størrelser (op til 6-12 meter!). ​​​​​​​


Ekstra siddepladser til havefesten

Siddepladser skal der selvfølgelig også være nok af. Suppler med ekstra stole til festen og udendørs borde til spisende gæster, gaver, drikkevarer og eventuelt en flot buffet.


Havepavillon til hygge og læ

De velkendte og alsidige 3x3 m hvide havepavilloner, kan være et godt supplement. Både til stående gæster og som overdækning til borde med velkomstdrinks, smålækkerier og buffet. En grøn foldbar pavillon kan også pynte i haven efter studentergildet.

TIP: Hvis du vil undgå at græsplænen eller andre dele af haven bliver alt for medtaget, kan du lægge et gulv eller en sti af kompositfliser der let klikkes sammen uden brug af værktøj.

Fest i haven

Studenterhuer kan fejres i alle farver

Uanset om familie, venner og klassekammerater skal være i telt i haven eller om festen starter inde i huset, er der en vigtig festregel, når de nye studenter skal fejres: Gæsterne skal modtages af et væld af festlige farver på bordene og gerne allerede ved indgangen.


Sæt ekstra farver og godt humør på studenterfesten


TIP: Pift indgangen op med en festlig løber i enten rød eller blå udsmykket med flag.

Spørgsmål og svar om studentergilde og studenterfest


Hvordan holder man et studentergilde – og hvem skal med?

Det mest almindelige er at invitere familie, nære venner og studentens venner med. Du kan også invitere gode naboer med, de opdager jo nok alligevel, at der fest i gaden. De fleste studentergilder er uformelle, måske med en buffet, gang i grillen, fadøl eller andre tag-selv-drikkevarer. Man kan også sagtens holde et mere formelt arrangement, hvis studenten har mest lyst til det.


Den langstilkede rose til studenten – hvad er reglerne?

Familie, venner og kærester kan give en langstilket rød rose til studenten, når den sidste eksamen er vel overstået og studenterhuen sat på hovedet. Rosen kan gives alene eller sammen med en studentergave. Nogle steder skelnes mellem røde roser til de almene gymnasier og blå roser til handelsgymnasier.


Hvad giver man til et studentergilde?

Der er ingen faste regler for, hvad en god studentergave er. Men en afsluttet studentereksamen og studenterhue på hovedet markerer både en flot præstation og begyndelsen på et nyt kapitel af ungdomslivet. En gave kan f.eks. være noget praktisk, hvis du ved at studenten har rejseplaner eller måske snart skal flytte hjemmefra. Det kan også være en mere personlig gave med en særlig betydning, f.eks. et ur eller et smykke med gravering.


HUSK: Altid lave priser! Og overraskende stort udvalg