• Landsdækkende bytteservice
  • Fragt fra kr. 29,-
Bliv uhyggelig klar til halloween

Halloween med græskarudskæring og andre spooky ting

Hvornår er det halloween? Se svaret og få uhyggeligt gode ideer


I år er det halloween tirsdag den 31. oktober. Så er det igen tid til at skære skræmmende ansigter og flotte figurer i græskar, klæde sig ud og male sig med flot blodig halloween sminke - og så ellers gå rundt i de mørke gader for at samle masser af slik hos de skræmte naboer. Hvis de ellers tør lukke op, når hekse, spøgelser, mumier og monstre ringer på.


Hvornår kom halloween til Danmark?

Halloween er en ret ny ting i Danmark, men en ældgammel tradition som irske indvandrere tog med til USA for cirka 150 år siden. I Danmark og de andre nordiske lande dukkede halloween op omkring år 2000.


Hvorfor fejrer vi halloween i Danmark?

Halloween (Sammentrækning af All Hallow's Eve på engelsk) i Danmark er en videreførelse af Allehelgensaften, som den danske folkekirke har markeret i århundrede for at ære de døde. Gamle myter, fra blandt andet Irland fortæller, at de døde på denne dag, rejser sig fra graven for at hjemsøge de levende. I vore dage, kan de heldigvis formildes med slik.


Din tjekliste til halloween


TIP: Smart sæt til udskæring af græskar med redskaber og 6 forskellige skabeloner. Gør dine græskar endnu sjovere med halloween tænder til græskar.


Græskarudskæring - lav uhyggelige halloween græskarhoveder

Sjove, uhyggelige og dekorative græskarlygter hører med til halloween. Og så er halloween-græskar ude foran huset eller døren et signal om, at du er med på at dele slik ud, hvis der kommer nogen og ringer på.


Har du lyst til at kaste dig ud i din egen græskarudskæring (det er en god og sjov familieaktivitet) er det vigtigt at have gode skæresæt til græskar. Husk også gravlys / fyrfadslys / fyrfadslighter.


Og så er det ellers bare om at komme i gang. Der findes masser af guides på nettet til at skære flotte græskarlygter som halloween pynt, hvis du ikke har prøvet det før. Eller hvis du bare har brug for inspiration og nye tricks til græskarudskæring, der gør det hele lidt lettere og resultatet meget flottere.


Færdige græskarlygter og halloween bordpynt

Hvis du ikke lige har tid og lyst til at udskære gør-det-selv-græskarlygter, kan du få flotte græskarlygter med LED-lys (som jo kan bruges igen til næste halloween) eller minigræskar og spøgelser som halloween-bordpynt.  


Lav vejens uhyggeligste hus eller halloween-have

Når de små udklædte monstre, spøgelser og hekse kommer forbi med deres skræmmende masker og halloween slikspand eller slikskål, skal de selvfølgelig have et godt gys med på vejen. Du skal bare vælge hvor skræmmende det skal være:
Hav en skræmmende god halloween 😊   


HUSK: Vi har et uhyggeligt stort udvalg – til ALTID LAVE PRISER!​​​​​​