• Landsdækkende bytteservice
  • Fragt fra kr. 29,-
Havearbejde i marts

Klar til at starte på havearbejdet?

Alt det du kan gøre i haven i marts


Så er det forår. Endelig! Eller … snart i hvert fald. Lige om lidt. Alle havefolk med utålmodige grønne fingre holder skarpt øje med vejrudsigten og ikke mindst: Frostgraderne. For frost er det tidlige forårs joker. Marts indeholder i gennemsnit 18-20 frostdøgn, hvor det er fra svært til umuligt at komme i jorden. Desuden er der ikke rigtig noget, der begynder at gro, før det bliver varmere.


Hvornår begynder havesæsonen?

Nu. Bare tag en ekstra trøje på og kom i gang. Der er heldigvis masser af muligheder for at starte havesæsonen allerede nu, kuldegrader eller ej.  


Start med at tjekke haveredskaber og havemøbler

Start med at tjekke, om du har hvad du skal bruge af haveredskaber og at alt er i god stand. Der er ikke noget mere irriterende end at være klar til at gå i gang og så opdage, at din yndlings planteske er væk, eller at din bedste rive er gået i stykker. Tjek også tilstanden af havemøblerne, der har været pakket væk for vinteren eller stået ude. Rengøring af havemøbler er en god aktivitet i det tidlige forår. Det er også nu, du kan gå en tur med målebåndet og finde ud af, hvor der er plads til partyteltene, der skal bruges til årets fester. Eller til dit nye drivhus (?).


TIP: Haveredskaber til børn - lad også de små grønne fingre være med i haven.


Tyvstart med forspiring til køkkenhaven

Grønne spirer i vindueskarmen eller et andet indendørs sted, hvor der er godt med lys, er et hyggeligt forårstegn. Du kan tyvstarte årets høst i køkkenhaven eller drivhuset allerede nu ved at så frø i forspiringspotter, forspiringsbakker og forspiringsbriketter. Måske har du også plads til forspiring et minidrivhus.


3 gode aktiviteter i haven i marts


  • Fjern mos fra græsplænen. Mospuderne sidder løst efter vinteren, så marts og april er et godt tidspunkt. Du skal bruge rive (forsigtigt, så du ikke får alt græsset med) eller mosfjerner/vertikalskærer.


  • Beskær træer og buske. Marts er en god måned til beskæring af træer og buske, der er blevet for store. Du kan også beskære en del frugttræer, men tjek først, hvornår og hvordan de enkelte sorter skal skæres tilbage. Du skal bruge beskæresaks, grensaks og sav til beskæring. Hvis du har roser og lavendler, så vent med dem, indtil det er blevet lunere.


  • Ryd op i staudebedet. Stauder er planter, ofte med flotte blomster, der kommer igen år efter år. Visne stængler, blade og frøstande, der har stået siden efteråret, skal fjernes nu, så der lys og luft til de nye planter. En haveskammel med opbevaringsrum er smart her, og så selvfølgelig de rigtige haveredskaber.


TIP: Til kraftig beskæring kan med fordel bruge en elektrisk beskæresaks og en smart elektrisk kædesav til grene.


HUSK: Altid lave priser! Og overraskende stort udvalg

Udover haveredskaber, beskæresakse, mosfjernere og minidrivhuse har vi blandt andet også haveaffaldssække, højbede, græsfrø, plæneklippere og mange andre ting til haven.