• Landsdækkende bytteservice
  • Fragt fra kr. 29,-
Skal du have et par gode ideer til efterårsferien?

Aktiviteter i efterårsferien

Kastanjedyr og andre gode ideer til efterårshygge


Inde eller ude i efterårsferien? Der er heldigvis masser af muligheder for “både og”. Vejret plejer at give plads til lidt af det hele.  


Her får du gode ideer til indendørs og udendørs aktiviteter, hvor både store og små kan være med. Fra den sikre efterårsklassiker: Sjove og søde kastanjedyr, til lange og korte udflugter, en børnevenlig fisketur, begynderguide til strik, maling og brætspil for hele familien.


Udeaktiviteter i det friske efterårsvejr

Ud i naturen: Afsted på cykeltur, vandretur, fisketur, skovtur eller strandtur.


  • Cyklerne bag på bilen og så afsted – ud til et godt startsted for en fælles cykeltur i den flotte efterårsnatur.  • I kan også bare tage en god gåtur en formiddag eller eftermiddag i skoven eller ved stranden. Tag kastanjer med hjem, hvis I finder nogen. Så kan I hygge med at lave kastanjedyr, når I er hjemme i varmen igen. Husk påklædning efter vejret. Tøj og sko, der holder alle lune og tørre: Termostøvler/gummistøvler, huer og handsker, regntøj.


  • Tag børnene med på fisketur. Mange put and take søer har særlige børnesøer, hvor der er ekstra gode chancer for at få en god fangst med hjem. Madding som powerbait og gummidyr er nemme at håndtere for børn. Husk også flåd, der hopper i vandoverfladen, når en fisk nipper eller bider. Det gør fisketuren endnu mere spændende.  


TIP: Efterårsgrill i det fri – smart lille transportabel gasgrill med håndtag. Lige til at tage med på tur. Eller hyggeligt bålsted/bålplads hjemme i haven til snobrød og skumfiduser.


Kastanjedyr – sådan gør du:

Det er både nemt og sjovt at lave kastanjedyr. Tag en stor kastanje og brug den til krop. Stik fire huller i (brug et søm eller en strikkepind) og sæt en tændstik i hver, så har dit første kastanjedyr ben. Lav et ekstra hul ovenpå, sæt endnu en tændstik i og brug en mindre kastanje som hoved. Slut med en tændstikhale. Du kan også bruge agern fra egetræer sammen med kastanjerne.


TIP: Lav ekstra flotte kastanjedyr ved at male flotte ansigter og mønstre med stenmaling og glimmerlim eller ved at sætte ting fast med en limpistol. Du kan også bruge modellervoks til at give dine kastanjedyr sjove hatte, fødder eller hvad du nu finder på.


Fantasifulde kastanjedyr og halskæder

I kan selvfølgelig lave alle mulige fantasifulde udgaver af kastanjedyr og kastanjesmykker: Dyr med flere hoveder, dyr med små pinde som gevir, kålorme med lang krop af flere kastanjer, edderkopper (sæt 6-8 tændstikker i, så de stritter i alle retninger – lav spind af garn), pindsvin eller flotte og sjove kastanjekålorme.


Kastanjesmykker på snor

Lav halskæder og armbånd af små kastanjer på snor. Sæt farver på ved at skifte mellem kastanjer og perler. Skal der trækkes snor hele vejen gennem kastanjerne, kan du bruge en kødnål eller en syl til at lave hullerne. HUSK SIKKERHEDEN: Spidse ting, der skal stikkes hele vejen gennem kastanjerne, bør kun håndteres af voksne og større børn.


TIP: Køb et skæresæt til græskar og kom i gang med at lave uhyggeligt flotte græskarhoveder til halloween.


Hyggelige indendørs aktiviteter i efterårsferien

Udover kastanjedyrene er der mange andre ting, I kan lave indenfor i varmen. Her får du 3 forslag til hvad I kan lave inde i efterårsferien:
  • Male. Slip din indre kunstner fri på lærredet, eller sæt børnene i gang med at male flotte julegaver. Du skal bruge maling, pensler, lærreder.


Hav en dejlig efterårsferie 😊 ude og inde.


HUSK: Vi har et overraskende stort udvalg – til ALTID LAVE PRISER!


Sjove spil for hele familien

Mal, tegn og lim