• Landsdækkende bytteservice
  • Fragt fra kr. 34,-
Drivhus og orangeri

Skal du have drivhus eller orangeri?

Forlæng havesæsonen med et lækkert uderum og dyrk dine egne grøntsager


Du kan få drivhuse og orangerier i mange forskellige størrelser. Fælles for alle typer og modeller er, at de skaber et skønt ekstra rum et sted i haven eller på terrassen. Du får plads til hjemmedyrkning af grøntsager, blomster og flotte grønne planter, som alt sammen trives fordi drivhusrummet er varmere end udenfor og giver læ for kold og irriterende blæst.Et drivhus eller et orangeri giver masser af gode fritidsmuligheder og livskvalitet til både planter og mennesker. Du kan forspire planter og blomster i det tidlige forår, du kan dyrke dine egne friske grøntsager - også planter, der ville klare sig dårligt udendørs - og hvis du indretter en del af drivhuset eller orangeriet med et par gode siddepladser, har du pludselig et ekstra rum til de kølige forårsaftener. Og når sommeren er forbi, kan du forlænge sidde-udesæsonen langt ind i efteråret.


TIP: Her finder du termometer, hygrometer, planteophæng, vinduesåbner og meget andet tilbehør til drivhuset.


Forskellige typer af drivhuse og orangerier


  • Vægdrivhus – brug et stykke husvæg eller en del af terrassen og udnyt at husmuren bliver opvarmet i løbet af dagen og stadig afgiver varme, når solen er gået ned.
  • Garden Room drivhus - hvis du vil have plads til både tomatplanter og lounge-møbler.
  • Orangerinatur eller Orangeri - sortmalet. Et Orangeri som havehus med rigtigt tag og glas til alle sider.
  • Havepavillon i glas – opgrader haven med et charmerende rundt atrium/uderum i glas.
  • Minidrivhus – super løsning med opbevaringsrum og plads til f.eks. et par tomat- eller chiliplanter.


Hvad  er forskellen på drivhus og orangeri?

Hvorfor hedder det drivhus, og hvad er et orangeri egentlig? Drivhuset hedder sådan, fordi det bruges til at drive planter til tidlig vækst i beskyttede omgivelser. Et mindre drivhus uden opvarmning kaldes også et væksthus.


Orangerier var oprindelig opvarmede glasbygninger, hvor ‘orangetræer’ (citrustræer som appelsin, citron o.lign.) kunne overvintre. De tåler nemlig ikke frost. I dag bruger man ‘orangeri’ mere bredt om større drivhuse, der først og fremmest er beregnet som opholdsrum, f.eks. en ekstra spisestue i haven, en lækker lounge i haven eller et ekstra lunt område på terrassen med plads til store flotte planter og mindre træer.​​​​​​​


Det er vigtigt med de rigtige vitaminer til planterne i dit drivhus eller orangeri

​​​​​​​


HUSK: Altid lave priser! Og overraskende stort udvalg

Udover drivhuse, orangerier og havepavilloner har vi også redskabsskure, shelters, partytelte, hængekøjer og rigtig mange andre gode ting til haven.